Το Apple Watch Series 7 είναι επίσημο με μεγαλύτερη οθόνη

Και πιο ανθεκτικό
14 Σεπτεμβρίου 2021 23:13
Το Apple Watch Series 7 είναι επίσημο με μεγαλύτερη οθόνη

Το νέο iPad και iPad mini διαδέχτηκε στην παρουσίαση της Apple το νέο smartwatch της εταιρίας. Το νέο Apple Watch Series 7 δεν πρόσφερε κάποιο μεγάλο ανασχεδιασμό, αλλά το μεγαλύτερο στοιχείο που αλλάζει είναι η οθόνη, μιας και καταλαμβάνει πλέον μεγαλύτερο χώρο, φτάνοντας μέχρι τα άκρα του πλαισίου. Έτσι, χωρίς να αυξάνεται πρακτικά το μέγεθος του ρολογιού, αυξάνεται η επιφάνεια στην οποία διαβάζετε την πληροφορία, ενώ και τα bezels είναι λεπτότερα φτάνοντας μόλις τα 1.7mm.

Η Apple ισχυρίζεται πως έτσι μπορείτε να χωρέσετε 50% περισσότερο κείμενο από ότι στο Series 6, ενώ προσφέρονται και νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης όπως ένα πλήρες πληκτρολόγιο με υποστήριξη swipe. Η always-on οθόνη είναι 70% φωτεινότερη και υπάρχουν νέα watchfaces που εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη οθόνη.

Σημαντική βελτίωση υπάρχει και στην ανθεκτικότητα του ρολογιού, με την Apple να υποστηρίζει πως είναι ανθεκτικό στα ραγίσματα, ενώ πλέον διαθέτει IP6X πιστοποίηση, που σημαίνει πως μπορεί να αντέξει σκόνη και άμμο.

Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (1mm) από το Series 6, στα 41mm και 45mm. Όσον αφορά όμως τους αισθητήρες του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αλλάζει κάτι. Και το Series 7 προσφέρει έως 18 ώρες μπαταρία και περιλαμβάνει ένα φορτιστή ο οποίος φορτίζει μέσω USB-C και όχι USB-A, ενώ φορτίζει 33% ταχύτερα προσφέροντας 8 ώρες μπαταρίας σε 8 λεπτά.

Μερικές προσθήκες στο watchOS 8 είναι η καλύτερη ανταπόκριση στην ποδηλασία εξωτερικού χώρου, ενώ η ανίχνευση πτώσης θα λειτουργεί πλέον και στις ασκήσεις, έτσι ώστε αν πέσετε για παράδειγμα με το ποδήλατο να μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.

Το Watch Series 7 θα γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στο φθινόπωρο στην τιμή των $399. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε πως τα Watch Series 3 θα συνεχίσει να πωλείται έναντι $199 και το Watch SE θα κοστίζει $279.