Ευρώπη: Οι Big Tech εταιρίες ξεπέρασαν στα λόμπι τις φαρμακευτικές και πετρελαϊκές 

Το χρήμα ρέει άφθονο

Ευρώπη: Οι Big Tech εταιρίες ξεπέρασαν στα λόμπι τις φαρμακευτικές και πετρελαϊκές

Η Google, το Facebook και η Microsoft είναι οι τρεις εταιρίες με τα περισσότερα έξοδα για λομπίστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να αντισταθούν στα νομοσχέδια της Ευρώπης για περιορισμό της ισχύος των αμερικανικών κολοσσών. Το γεγονός αυτό φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία νέα έρευνα που αποκαλύπτεται στο Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο τεχνολογικός τομέας ξεπερνά κατά πολύ σε χρηματοδότηση λόμπι τις φαρμακευτικές, τις πετρελαϊκές, τις οικονομικές και τις χημικές εταιρίες οι οποίες ήταν στο παρελθόν οι κυρίαρχες στα λόμπι.

Η αυξανόμενη ισχύς της Big Tech στα λόμπι και η ψηφιακή βιομηχανία στο σύνολό της, αντικατοπτρίζει τον τεράστιο και συνεχώς αναπτυσσόμενο ρόλο αυτού του τομέα στην κοινωνία. Είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να αποτελεί ένδειξη ανησυχίας πως οι πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους για να διασφαλίσουν πως θα ακουστούν οι φωνές τους – καλύπτοντας τις αντίθετες φωνές κριτικής – στη συζήτηση για το πώς πρέπει να κατασκευάσουμε νέους κανόνες για τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η μελέτη βρήκε πως 612 εταιρίες ξοδεύουν πάνω από €97 εκατομμύρια ετησίως σε λομπίστες για την ψηφιακή οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Google είναι στην κορυφή της λίστας με €5.75 εκατομμύρια και ακολουθούν Facebook (€5.5 εκατομμύρια), Microsoft (€5.25 εκατομμύρια), Apple (€3.5 εκατομμύρια), Huawei (€3 εκατομμύρια) και Amazon (€2.75 εκατομμύρια).

Έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές για να προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ανθρώπων και των οργανισμών που χρηματοδοτούμε, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να αποκαλύπτουμε αυτή τη χρηματοδότηση. – Google

--------------------------------------------------

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει ένα σημαντικό ενδιαφερόμενο μέρος της Microsoft. Προσπαθούμε να είμαστε ένας εποικοδομητικός και διάφανος συνεταίρος στους Ευρωπαίους νομοθέτες. – Microsoft

Η μελέτη προειδοποιεί για την πρόσβαση της tech βιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τους λομπίστες να εμπλέκονται στα 3/4 των 270 συναντήσεων στελεχών της επιτροπής για δύο νομοσχέδια. Το ένα είναι το Digital Markets Act με νόμους που επιτρέπουν και απαγορεύουν δραστηριότητες των τεχνολογικών κολοσσών και το δεύτερο είναι το Digital Services Act το οποίο απαιτεί από τις εταιρίες να κάνουν περισσότερα για να αστυνομεύσουν τις πλατφόρμες τους.

0 σχολια