Η Apple κατέκτησε την κορυφή στην Ευρώπη

Τι λένε τα νούμερα;
21 Φεβρουαρίου 2024 10:17
Η Apple κατέκτησε την κορυφή στην Ευρώπη

Η Canalys αποκάλυψε τα νούμερα του τέταρτου τριμήνου του 2023 για την αγορά smartphone της Ευρώπης και η Apple βρίσκεται στην κορυφή. Χάρη στην υψηλή ζήτηση των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, ειδικότερα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η Apple κατάφερε να πουλήσει 129.8 εκατομμύρια συσκευές. Παρόλο που πρόκειται για 8% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με το 2022, βρέθηκε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών. Η Samsung όμως συνεχίζει να κρατά τα ηνία στο σύνολο του 2023. Αξίζει να αναφερθεί πως στα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής αγοράς έχει εξαιρεθεί η Ρωσία.

Για το συγκεκριμένο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Apple παρέμεναν σταθερές σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2022 και φαίνεται πως την πρώτη θέση την παραχώρησαν οι Samsung και Xiaomi οι οποίες σημείωσαν πτώση. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Motorola και Honor, οι οποίες είδαν αύξηση του μεριδίου τους.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό που προκύπτει, είναι πως τα τηλέφωνα που κοστίζουν πάνω από $800 αποτελούν σχεδόν το 40% των αγορών. Τρείς από τις τέσσερις τέτοιες συσκευές είναι iPhone, με τη Samsung να ακολουθεί με μερίδιο 16%.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση μεριδίου των μικρότερων εταιριών στο κοντινό μέλλον και στη λίστα αναμένεται να μπει και η Oppo, η οποία έχει καταλήξει σε συμφωνία πατεντών 5G με τη Nokia και εκτιμάται πως θα μπει δυναμικά στις ευρωπαϊκές αγορές.