Το 1/3 των εταιριών στην Ευρώπη χρησιμοποιεί AI

Πιάνονται οι στόχοι της Ψηφιακής Δεκαετίας
02 Φεβρουαρίου 2024 13:20
Το 1/3 των εταιριών στην Ευρώπη χρησιμοποιεί AI

Όπως αναφέρει μία έρευνα της Amazon Web Services, πάνω από το 1/3 των επιχειρήσεων στην Ευρώπη έχει υιοθετήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μέσα στο 2023.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε παρουσιάσει το 2021 το “2030 Digital Decade”, το όραμά της να μεταμορφώσει τη Γηραιά Ήπειρο με το 80% του πληθυσμού της να αποκτά βασικές ψηφιακές δεξιότητες, με το 5G να καλύπτει όλα τα κράτη-μέλη και το 75% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να χρησιμοποιούν cloud υπηρεσίες.

Ωστόσο το 2022, μόλις το 1/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είχε υιοθετήσει την AI, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου για τους στόχους του Digital Decade.

Η περσινή χρονιά ήταν καθοριστική. Από το Μάλμε έως το Μιλάνο, η πρόσβαση στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε μία όρεξη πειραματισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Αυτή η επιτάχυνση της AI την περασμένη χρονιά βοήθησε την Ευρώπη να επανέλθει σε τροχιά για την επίτευξη των στόχων της Digital Decade. – Tanuja Randery, Managing Director της AWS

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 16.000 πολιτών και 14.000 επιχειρήσεων και βρήκε πως το 38% των επιχειρήσεων πειραματιζόταν με την AI. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η θετική οικονομική προσφορά της AI ανέρχεται σε 2.8 τρισεκατομμύρια ευρώ.