Το Spotify αλλάζει το σύστημα πληρωμών στα iPhones

Μόνο στην Ευρώπη
25 Ιανουαρίου 2024 10:29
Το Spotify αλλάζει το σύστημα πληρωμών στα iPhones

Στις 7 Μαρτίου το Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται σε πλήρη ισχύ και το Spotify είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές. Η streaming υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι Ευρωπαίοι χρήστες θα μπορούν πλέον να αγοράσουν μία Premium συνδρομή ή να αναβαθμίσουν το πακέτο τους, μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Το Spotify από το 2016 μέχρι σήμερα, δεν επιτρέπει στους χρήστες τους να πληρώσουν για συνδρομή μέσα από το σύστημα πληρωμών της Apple και έκτοτε έχει υπάρξει σκληρός επικριτής της Apple για την προμήθεια του 30% που κρατά η εταιρία του Κουπερτίνο από τους developers.

Τι σημαίνει αυτό για το χρήστη; Εφόσον θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες πέρα από αναβάθμιση του πακέτου τους θα μπορούν να αγοράσουν και audiobooks. Θα πληρώνουν επίσης ακριβώς το ποσό των συνδρομών και των αγορών, χωρίς να πληρώνουν παραπάνω για να καλυφθεί η προμήθεια της Apple. Επιπλέον, το Spotify θα μπορεί τώρα να βάζει τιμές μέσα στην εφαρμογή της, καθώς έως τώρα είχε απλά ένα μήνυμα που ενημερώνει τους χρήστες πως δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι μέσα από την εφαρμογή.

Πρέπει να είναι τόσο εύκολο για κάθε πελάτη του Spotify, παντού. Αλλά αν ζείτε εκτός ορισμένων αγορών, θα συνεχίσετε να συναντάτε απελπιστικά εμπόδια εξαιτίας των γελοίων κανόνων της Apple. Για αυτό το λόγο developers από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ζητούν από άλλες κυβερνήσεις να περάσουν νόμους παρόμοιους με το DMA. – Spotify