Drone με θερμική κάμερα εντοπίζει ληστές που κρύβονταν στην οροφή τράπεζας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά η αστυνομία δεν εντόπισε τίποτα
15 Αυγούστου 2021 11:21
Drone με θερμική κάμερα εντοπίζει ληστές που κρύβονταν στην οροφή τράπεζας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπάνιο βίντεο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Nottinghamshire δείχνει τη στιγμή που τρεις ύποπτοι ληστείας τράπεζας οι οποίοι κρύβονται στην οροφή της, συλλαμβάνονται από την αστυνομία. Ο συναγερμός της τράπεζας Santander ενεργοποιήθηκε στις 1:10 τη νύχτα στο Mansfield και αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή. Οι έρευνές τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της τράπεζας ήταν άκαρπες.

Ωστόσο ένα drone με θερμική κάμερα θα τα άλλαζε όλα, καθώς εντόπισε τρία άτομα να κρύβονται στην οροφή της τράπεζας. Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης βοήθησε τους αστυνομικούς να κατεβάσουν από την οροφή τους υπόπτους και να τους συλλάβουν. Δύο άντρες 25 και 40 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι ληστείας και βρίσκονται υπό κράτηση. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν έχει κλαπεί κάτι από την τράπεζα.

Οι αστυνομικοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους φτάνοντας άμεσα στην περιοχή και κάνοντας τρεις συλλήψεις χάρη στην υποστήριξη της ομάδας drone και της πυροσβεστικής. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς πολλαπλά τμήματα μπορούν να συνεργάζονται για να πετυχαίνουν αποτελέσματα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βρέθηκαν εκεί χτες το βράδυ. – Lauren Morgan, επικεφαλής τμήματος Nottinghamshire

Η αστυνομία του Nottinghamshire έχει επενδύσει σε ομάδες drone και δύο εξειδικευμένες ομάδες κατά των ληστειών, με αποτέλεσμα οι ληστείες να έχουν μειωθεί στην περιοχή κατά 34% σε σχέση με πέρυσι.

Tags: