Η COVID-19 άλλαξε τις συνήθειές μας στο Tinder

Δεν κάνουμε swipe right τόσο εύκολα
23 Ιουνίου 2021 09:44
Η COVID-19 άλλαξε τις συνήθειές μας στο Tinder

Το “swipe left, swipe right” του Tinder δεν είναι αρκετό πλέον για να ικανοποιήσει αυτούς που ψάχνουν ένα ταίρι, σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας. Ο Jim Lanzone ισχυρίζεται πως η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που επιλέγουμε ένα ταίρι, καθώς παλαιότερα η επιλογή γινόταν με απώτερο σκοπό να βρεθεί το ζευγάρι στην πραγματική ζωή. Τώρα, το Tinder απέκτησε και ένα άλλο ενδιαφέρον από τους χρήστες, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο μέσα από την εφαρμογή. Σύμφωνα με τον Lanzone, η αλλαγή οδηγεί σε ένα “swipe possibly”.

Όπως ξέρουμε από τους τελευταίους 15-18 μήνες, οι άνθρωποι τείνουν να γνωρίζουν άλλους εικονικά, ακόμα και να έχουν σχέσεις εικονικά, πριν να μεταφέρουν αυτή τη σχέση offline. Το μεγάλο trend εδώ είναι πως οι άνθρωποι στο Tinder που ξεπερνούν την πανδημία…θέλουν να πάρουν το χρόνο τους και να γνωρίσουν τους ανθρώπους πολύ περισσότερο πριν αποφασίσουν να κάνουν match, πόσο μάλλον πριν αποφασίσουν να συναντηθούν μαζί τους στην πραγματική ζωή.

Τα δεδομένα δείχνουν πως ο μέσος αριθμός μηνυμάτων που ανταλλάσσονται στο Tinder έχει αυξηθεί κατά 19% σε σχέση με πριν την πανδημία, ενώ οι συζητήσεις είναι κατά 32% μεγαλύτερες σε διάρκεια. Αυτή η αλλαγή οδηγεί και σε αλλαγές μέσα στην εφαρμογή. Θα προστεθούν “περισσότερα εργαλεία για να μπορούν να δείξουν μία πιο πολυδιάστατη εικόνα του εαυτού τους”, προσθέτοντας videos στα προφίλ και ένα “explore hub” για να περιορίσουν τα προφίλ που εμφανίζονται. Για παράδειγμα κάποιος χρήστης θα μπορεί να αναζητήσει άλλους που ενδιαφέρονται για κατοικίδια ή ταξίδια.

Η πανδημία ξεκίνησε να οδηγεί σε πράγματα όπως το video chat επειδή δεν μπορούσες να συναντήσεις κάποιον στην πραγματικότητα. Αλλά όταν οι δραστηριότητες άρχισαν να επανέρχονται, λίγο πριν χτυπήσει το επόμενο κύμα, το trend έγινε ταχύτατα από το “ας συναντηθούμε για ένα ποτό” σε “ας πάμε για ορειβασία”. Οι άνθρωποι αποφάσιζαν να περνούν περιπέτειες μαζί.