Ο Bill Gates παίρνει διαζύγιο από την Melinda - Τι θα γίνει με το φιλανθρωπικό οργανισμό τους;

Μετά από 27 χρόνια γάμου
04 Μαΐου 2021 09:03
Ο Bill Gates παίρνει διαζύγιο από την Melinda - Τι θα γίνει με το φιλανθρωπικό οργανισμό τους;

Ο Bill Gates και η Melinda Gates ανακοίνωσαν το τέλος του γάμου τους μετά από 27 χρόνια με μία ανάρτηση στο Twitter. Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν πως “δεν πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να προχωρήσουν μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους”.

Ο Bill Gates, γνωστός ως ο ιδρυτής της Microsoft, έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με την Melinda στο πλευρό του και μένει να μάθουμε τι δικαιούται η Melinda από την αμύθητη περιουσία του.

Πολλοί ανησυχούν για το μέλλον του Bill & Melinda Gates Foundation, το φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσαν οι δυο τους το 2000 και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους – αν όχι ο μεγαλύτερος – φιλανθρωπικός οργανισμός του κόσμου με δωρεές άνω των $50 δισεκατομμυρίων. Ήταν μάλιστα και ο λόγος που ο Gates εγκατέλειψε κάθε ενασχόληση με τη Microsoft, «για να επικεντρωθεί καλύτερα στη φιλανθρωπία”.

Στη δήλωσή τους, το ζεύγος αναφέρει πως έχει μία κοινή πίστη στην αποστολή του οργανισμού και θα συνεχίσει να συνεργάζεται για αυτό παρά το χωρισμό τους.

Το διαζύγιο δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στη Microsoft, αφού ο 65χρονος Bill Gates εγκατέλειψε το συμβούλιο της εταιρίας εδώ και ένα χρόνο και το μερίδιό του σε μετοχές αγγίζει μόλις το 1%.

Η 56χρονη Melinda είναι γνωστή ως η πιο δυναμική γυναίκα στο χώρο της φιλανθρωπίας, επικεντρώνοντας τις δράσεις της στα δικαιώματα των γυναικών. Θεωρείται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη στροφή του Bill στη φιλανθρωπία την εποχή που οι επιθετικές επιχειρηματικές του τακτικές τον είχαν θέσει σε τροχιά σύγκρουσης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Τότε ήταν που ο Bill ανέλαβε θέσεις με μικρότερη ευθύνη στη Microsoft, μέχρι που αποκόπηκε εντελώς από την εταιρία και αφοσιώθηκε πλήρως στη φιλανθρωπία.

Αναλόγως τους όρους του διαζυγίου, η Melinda Gates μπορεί να ανταγωνιστεί σε πλούτο τη Scott Mackenzie, στην οποία το διαζύγιο με τον Jeff Bezos απέφερε $60 δισεκατομμύρια. Η νομοθεσία της Washington ορίζει μοιρασιά 50/50 σε κεφάλαια που έχουν αποκτηθεί κατά τη διάρκεια του γάμου, εκτός αν υπάρχει άλλη συμφωνία μεταξύ ζευγαριού.