Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου - Νοέμβριος 2023

Η λίστα των Forbes ρίχνει φως στη μάχη των δισεκατομμυριούχων
21 Νοεμβρίου 2023 20:22
Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου - Νοέμβριος 2023

Ο κόσμος των δισεκατομμυριούχων, αυτός που αναλογεί στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλάζει συνεχώς, καθώς οι περιουσίες τους αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με το πώς κινούνται οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Βέβαια ρόλο παίζουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες στο πως αυξάνουν την περιουσία τους, όπως οι διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας, η πρόσφατη πανδημία, αλλά και οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Ισραήλ, η ζήτηση των καταναλωτών και πολλοί ακόμη.

Η δίψα τους για να κατακτήσουν τις δικές τους κορυφές, να δαμάσουν τις απίθανες φιλοδοξίες τους, τους οδηγεί συνεχώς να προχωρούν και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Είτε προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας, των media, της μόδας και του επενδυτικού κλάδου, συνεχίζουν να βρίσκονται στις κορυφές της Top 10 λίστας του Forbes εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να πέφτουν από αυτή. Μάλιστα οι περιουσίες τους ξεπερνούν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) ολόκληρων χωρών. 

Εντός της δεκάδας όμως και ειδικά στην κορυφή γίνεται…σφαγή θα έλεγε κανείς. Ας δούμε λοιπόν που βρίσκονται οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου σύμφωνα με τα νεότερα περιουσιακά τους στοιχεία που δημοσίευσε το Forbes για τον Νοέμβριο του 2023.


10. Sergey Brin 

Ο 50χρονος Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας, μηχανικός υπολογιστών και συνιδρυτής της Google μαζί με τον Larry Page είναι στη 10η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. 

Περιουσία: $105 δισεκατομμύρια 

9. Steve Ballmer 

Ο 67χρονος πρώην CEO της Microsoft που στην κατοχή του έχει και την ομάδα των Los Angeles Clippers του NBA για φέτος βρίσκεται στην 9η θέση των πλουσιότερων του πλανήτη. 

Περιουσία: $107 δισεκατομμύρια 

8. Larry Page 

Το κολλητάρι του Sergey Brin στην συνίδρυση του κολοσσού που ακούει στο όνομα Google αλλά και CEO της μητρική εταιρίας Alphabet. Φέτος φιγουράρει στην 8η θέση της λίστας.

Περιουσία: $110 δισεκατομμύρια 

7. Mark Zuckerberg

Ο “Mr. Facebook” που του καταλογίζεται ο τίτλος του ανθρώπου που άλλαξε τα κοινωνικά δίκτυα και κατ’επέκταση την κοινωνία ολόκληρη, είναι πλέον 39 ετών και CEO της Meta, της μητρικής εταιρίας που στεγάζει Facebook, Instagram, WhatsApp και το νεοφώτιστο Threads.

Περιουσία: $112 δισεκατομμύρια 

6. Bill Gates

Ο 68χρονος πρώην CEO, συνιδρυτής και αφεντικό της Microsoft έχει αφήσει πίσω του τον τεχνολογικό κολοσσό από το 2020. Έκτοτε έχει εστιάσει στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες, για το κλίμα, την υγεία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση, χάρις το Bill & Melinda Gates Foundation.

Περιουσία: $113 δισεκατομμύρια 

5. Warren Buffet

Είναι ο γηραιότερος εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου σε ηλικία 93 ετών. Ο Γουόρεν Μπάφετ παραμένει επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Berkshire Hathaway, της μεγαλύτερης εταιρίας χαρτοφυλακίων και επενδύσεων των ΗΠΑ.

Περιουσία: $116 δισεκατομμύρια 

4. Larry Ellison

79ετων Άλλος ένας γίγαντας της Silicon Valley, ο 79χρονος Έλισον είναι ο ιδρυτής της Oracle, πρωτοπόρου στον τομέα της πληροφορικής και ιδίως των βάσεων δεδομένων και του cloud software. Πλέον εκτελεί καθήκοντα Chief Technology Officer και εκτελεστικού προέδρου στην εταιρία.

Περιουσία: $138 δισεκατομμύρια 

3. Jeff Bezos

Ο πρώην CEO της Amazon και συνιδρυτής του εμπορικού και τεχνολογικού κολοσσού είναι πλέον 59 ετών και φιγουράρει στην 4η θέση των πλουσιότερων του πλανήτη. Πλέον ασχολείται περισσότερο με τις δραστηριότητες της Blue Origin, η οποία ανταγωνίζεται την SpaceX του Elon Musk.

Περιουσία: $162 δισεκατομμύρια 

2. Bernard Arnault

O 74χρονος Γάλλος μεγιστάνας κάνει την έκπληξη στο Top 10 που κυριαρχείται από Αμερικανούς. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδών πολυτελείας όντας ο ιδρυτής και CEO της LVMH (Louis Vitton Moet Hennessy).

Περιουσία: $184 δισεκατομμύρια 

1. Elon Musk

Για τον 52χρονο Μασκ τα λόγια να περισσεύουν μιας και ίσως να είναι ο πιο διάσημος όλων αφού με κάθε του tweet βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Είναι ο ιδρυτής της Tesla που έφερε την επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόνομη οδήγηση, ιδρυτής και CEO της SpaceX που πρωτοπορεί στον τομέα των επαναχρησιμοποιήσιμων ρουκετών για την εξερεύνηση του διαστήματος και προσφάτως, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) ενός εκ των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων του πλανήτη.

Περιουσία: $230 δισεκατομμύρια 

Πηγή: Forbes