Ο Bill Gates ανοίγει το δρόμο συνεργασίας ΗΠΑ και Κίνας στον τεχνολογικό τομέα

Ο Xi Jinping τον χαρακτήρισε “παλιό φίλο”
17 Ιουνίου 2023 09:51
Ο Bill Gates ανοίγει το δρόμο συνεργασίας ΗΠΑ και Κίνας στον τεχνολογικό τομέα

Ενώ οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου παραμένουν υψηλές και οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο τους, ο Bill Gates συνάντησε τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping την Παρασκευή σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Μάλιστα ο Xi είπε στον Gates πως είναι “ο πρώτος Αμερικανός φίλος” που συναντά στο Πεκίνο φέτος, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένη και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κίνα, Antony Blinken.

Λέω συχνά πως η βάση των σχέσεων Κινέζων και Αμερικανών είναι μεταξύ των λαών και πάντα ελπίζουμε οι δύο λαοί να συνεχίσουν να έχουν φιλικές σχέσεις. – Xi Jinping

Ο Gates συναντήθηκε με τον Xi με την ιδιότητα του Προέδρου του The Bill and Melinda Gates Foundation και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησαν για την παγκόσμια άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα ο Xi είπε στον Gates πως θα καλωσορίσει αμερικανικές εταιρίες – συμπεριλαμβανομένης της Microsoft – οι οποίες θα φέρουν AI τεχνολογίες στην Κίνα. Συζήτησαν επίσης και για την ανάπτυξη της δραστηριότητας της Microsoft στην Κίνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Microsoft δραστηριοποιείται στην Κίνα εδώ και 30 χρόνια και διαθέτει εκεί ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο. Μάλιστα το Bing, είναι η μόνη ξένη μηχανή αναζήτησης που είναι διαθέσιμη στους Κινέζους, αν και τα αποτελέσματα αναζήτησης σε ευαίσθητα θέματα λογοκρίνονται.