O Bill Gates θέλει να τον αποκαλούν και gamer πλέον στα 67 του χρόνια

Το παραδέχτηκε ο συνιδρυτής της Microsoft στο blog του
07 Ιουνίου 2023 10:16
O Bill Gates θέλει να τον αποκαλούν και gamer πλέον στα 67 του χρόνια

Ο Bill Gates μπορεί κάποτε να ήταν ο CEO της Microsoft, εκτός από συνιδρυτής της, αλλά πλέον ασχολείται και με άλλους τομείς πέραν της τεχνολογίας, όπου επενδύει σε αυτούς μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation, ιδρύματος που διατηρεί με τη σύζυγό του. 

Τώρα όμως δηλώνει και gamer στα 67 του χρόνια πλέον, όπως έγραψε στο νέο του blog post, όπου μίλησε για την δική του εμπειρία και ιστορία με το gaming. Επί προεδρίας Gates άλλωστε γεννήθηκε άλλωστε η πλατφόρμα του Xbox. Αφότου διάβασε το βιβλίο με τίτλο "Tomorrow, Tomorrow and Tomorrow" της Gabrielle Zevin και μίλησε για την πλοκή του, αλλά και το γεγονός πως ταυτίστηκε με την πλοκή που στο επίκεντρό της έχει τα βιντεοπαιχνίδια. "Αυτό το μυθιστόρημα σχετικά με τα videogames μίλησε στην καρδιά μου. Δεν περίμενα ποτέ να ταυτιστώ με ένα βιβλίο για το gaming, αλλά το λάτρεψα." έγραψε στο blog του χαρακτηριστικά. 

Αμέσως μετά συνεχίζοντας τις σκέψεις του αναφέρει πως από εδώ και πέρα θα ήθελε να τον αποκαλούν και gamer, μιας και η έννοια αυτή έχει γίνει πιο ευρεία και συμπεριληπτική: 

Είμαι gamer; Για πολύ καιρό θα σας έλεγα όχι επειδή δεν ξοδεύω εκατοντάδες ώρες για να εμβαθύνω σε κάποιο παιχνίδι. Όμως όταν ήμουν πιο μικρός λάτρευα τα 'ουφάδικα' (arcades) και ήμουν πολύ καλός στο Tetris. Και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να παίζω πολλά bridge και παιχνίδια όπως το Spelling Bee ή διάφορες βερσιόν του Wordle. Ο ορισμός του gamer έχει γίνει πολύ πιο ευρείς και συμπεριληπτικός και νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να ξεκινήσετε να με αποκαλείτε έτσι. 

Υπάρχει και μια ιστορία που είχε κυκλοφορήσει παλιότερα για έναν πρώην υπάλληλο της Microsoft, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Gates είχε κολλήσει άσχημα με τον "Ναρκαλιευτή" (Minesweeper). Συγκεκριμένα, όταν δοκίμαζαν εσωτερικά το παιχνίδι που συνόδευε τα Windows, υποστήριξε ότι ο Gates ξόδευε τόσο πολύ χρόνο σε αυτό που οι προγραμματιστές έβαλαν κρυφά ένα high score, το οποίο δε θα μπορούσε να φτάσει ποτέ για να τον αποθαρρύνουν να παίζει