Η νέα ηλεκτρική Mercedes EQS είναι η επιτομή της πολυτέλειας (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται να ανταγωνιστεί το Tesla Model S
17 Απριλίου 2021 11:04
Η νέα ηλεκτρική Mercedes EQS είναι η επιτομή της πολυτέλειας (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Mercedes αποκάλυψε το ολοκαίνουριο EQS, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της στην πολυτελή σειρά της S-Class. Τα πρώτα μοντέλα που θα έρθουν στην αγορά θα είναι τα EQS 450+ με 245kW και EQS 580 4MATIC με 386kW. Τα οχήματα παράγονται με μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και ανακυκλωμένα υλικά όπως στη μοκέτα.

Στο σχεδιασμό έχουμε το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, προσφέροντας πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου και μία εμβέλεια που μπορεί να φτάσει τα 770 χιλιόμετρα. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0.20cd.

Οι μπαταρίες είναι νέας γενιάς προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη πυκνότητα, φτάνοντας ακόμα και σε 26% παραπάνω ενέργεια από το EQC μοντέλο. Η φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 200kW, ενώ για 300 χιλιόμετρα χρειάζεται 15 λεπτά φόρτισης.

Οι επιδόσεις φτάνουν έως και τα 210km/h με επιτάχυνση 0-100 σε 4.3secs.

Στο εσωτερικό το MBUX infotainment σύστημα ξεχωρίζει στην ενιαία οθόνη του ταμπλό και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα τις ανάγκες και τα γούστα του κάθε οδηγού. Η Hyperscreen κυρτή οθόνη καταλαμβάνει από άκρη σε άκρη το ταμπλό, προσφέροντας συνολικά τρεις οθόνες OLED, μία εκ των οποίων στις 12.3 ίντσες η οποία προορίζεται για χρήση από το συνοδηγό. Μάλιστα αν το σύστημα εντοπίσει πως ο οδηγός κοιτάει την οθόνη του συνοδηγού, χαμηλώνει αυτόματα τη φωτεινότητά της. Εκτός από τις τρεις οθόνες μπροστά, υπάρχουν και δύο ακόμα οθόνες 12.3 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.

Συνολικά το EQS μπορεί να φέρει έως και 350 αισθητήρες, προσφέροντας πλήθος πληροφοριών οι οποίες ελέγχονται και επεξεργάζονται από αλγορίθμους AI σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής συνοδεύεται από 24GB RAM.

Η Mercedes EQS θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 με τιμές παρόμοιες με αυτές της S-Class, ενώ θέλει να ανταγωνιστεί σε αυτήν την κατηγορία τιμής τα Tesla Model S, Porsche Taycan, Audi e-tron GT και Lucid Air.