Η Apple ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια 

Εξαιρετική η πορεία του iPhone 12

Η Apple ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια

Η Samsung μπορεί να παρέμεινε στην κορυφή των smartphone εταιριών για το 2020, ωστόσο το iPhone 12 οδήγησε την Apple να ξεπεράσει τη Samsung σε πωλήσεις smartphone στο τέταρτο τρίμηνο του 2020. Κάτι που είχε να συμβεί από το 2016.

Σύμφωνα με την Gartner λοιπόν, η Apple γνώρισε αύξηση 14.9% για το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η Samsung είδε πτώση 11.8%. Για ολόκληρο το 2020, η Apple είδε αύξηση 3.3% και η Samsung πτώση 14.6%.

Η κυκλοφορία των 5G iPhone 12 βοήθησε την Apple να καταγράψει διψήφια ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η Apple ξεπέρασε τη Samsung για να καταλάβει την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones. Την τελευταία φορά που η Apple ήταν στην κορυφή, ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

 

Η Samsung σημείωσε μία πτώση 14.6% σε σχέση με το περσινό τέταρτο τρίμηνο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να κρατήσει την 1η θέση στις πωλήσεις στα ετήσια αποτελέσματα. Αντιμετώπισε μεγάλο ανταγωνισμό από Xiaomi, OPPO και Vivo, καθώς αυτά τα brands αναπτύχθηκαν πιο επιθετικά στις παγκόσμιες αγορές. Το 2020, η Apple και η Xiaomi ήταν οι μόνες δύο εταιρίες στις κορυφαίες πέντε, οι οποίες σημείωσαν άνοδο.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η κυκλοφορία των Galaxy S21 θα είναι αρκετή για να επαναφέρει τη Samsung στην κορυφή στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

0 σχολια