Νέες φωτογραφίες από την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εν αναμονή και ενός video
20 Φεβρουαρίου 2021 09:20
Νέες φωτογραφίες από την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Perseverance της NASA είναι ασφαλές στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και όσο οι μηχανικοί δοκιμάζουν τα συστήματά του και σιγουρεύονται πως δουλεύουν σωστά, στη Γη έρχονται και φωτογραφίες από την αποστολή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία εντυπωσιακή φωτογραφία από το Sky Crane (την πυραυλοκίνητη πλατφόρμα προσεδάφισης), καθώς αυτό κατεβάζει στην επιφάνεια το Perseverance με συρματόσχοινα, ενώ αιωρείται 20 μέτρα από το έδαφος. Το tweet της NASA μας προετοιμάζει και για ένα video το οποίο θα δούμε σύντομα.

Το Mars Reconnaissance Orbiter “έπιασε” επίσης την προσεδάφιση από την τροχιά του πλανήτη και η NASA το χρησιμοποίησε ως σταθμό μετάδοσης του σήματος του Perseverance κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μας δείχνει το Perseverance μαζί με το υπερηχητικό αλεξίπτωτό του, λίγα λεπτά πριν την προσεδάφιση.

Τις δύο παρακάτω εικόνες μάλλον τις έχετε δει ξανά, καθώς είναι οι πρώτες φωτογραφίες που έστειλε το Perseverance με το που προσεδαφίστηκε. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται θολές λόγω της σκόνης που σήκωσε το Sky Crane κατά την προσεδάφιση, ενώ το γεγονός πως είναι χαμηλής ανάλυσης οφείλεται στο είδος των καμερών. Οι συγκεκριμένες κάμερες δεν είναι υψηλής ανάλυσης για τις παρατηρήσεις των επιστημόνων και χαρακτηρίζονται ως “κάμερες μηχανικών” για να μπορούν να “οδηγεί” το πλήρωμα εδάφους το Perseverance, βλέποντας τι ακριβώς υπάρχει μπροστά στις ρόδες του οχήματος.

Μία παρόμοια εικόνα, χωρίς σκόνη αυτή τη φορά είναι η ακόλουθη.

Τέλος, άλλη μία μας δείχνει τη ρόδα του οχήματος, ενώ διακρίνονται καθαρά και τα πετρώματα τα οποία βρίσκονται στο έδαφος.