Ο Zuckerberg δήλωσε πως "ήθελε να πονέσει" την Apple

Δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά
16 Φεβρουαρίου 2021 10:16
Ο Zuckerberg δήλωσε πως "ήθελε να πονέσει" την Apple

Facebook και Apple βρίσκονται “στα μαχαίρια” την τελευταία περίοδο, με τη δεύτερη να επικαλείται την προστασία ιδιωτικότητας των χρηστών της για να περιορίσει τη συλλογή δεδομένων του Facebook. Οι ίδιοι οι CEOs των εταιριών έχουν κάνει εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις και τώρα μία αποκάλυψη της Wall Street Journal έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Σύμφωνα με αυτήν, το 2018 ο Mark Zuckerberg είχε δυσαρεστηθεί με κάποια σχόλια του Tim Cook σε ένα TV show εθνικής εμβέλειας. Εκεί ο Cook είχε δηλώσει πως η Apple δε θα ερχόταν ποτέ στην ίδια θέση που βρισκόταν το Facebook τότε.

Ο Zuckerberg χαρακτήρισε τότε τις δηλώσεις του Cook “εξαιρετικά άστοχες” και “χωρίς καμία επαφή με την αλήθεια”, ενώ ιδιωτικά, δήλωσε στην ομάδα του πως θέλει να “προκαλέσει πόνο” στην Apple.

Ο Mark Zuckerberg παραπονιόταν για χρόνια πως η Apple και η ηγεσία της, ο Tim Cook, είχαν μεγάλη επιρροή στις επιχειρήσεις του social media γίγαντα. Το 2018 αυτός ο θυμός ξεχείλισε. Το Facebook είχε μπλέξει σε αντιπαράθεση για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων. Ο κύριος Cook συμμετείχε σε αυτό σε συνέντευξη τηλεόρασης, λέγοντας πως η δική του εταιρία δε θα έφτανε ποτέ σε τέτοιο σημείο. Ο κύριος Zuckerberg αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τα σχόλια εξαιρετικά άστοχα και χωρίς καμία επαφή με την αλήθεια. Σε κλειστό κύκλο, ο κύριος Zuckerberg ήταν ακόμα πιο σκληρός. “Πρέπει να προκαλέσουμε πόνο” είπε στην ομάδα του, επειδή φέρθηκε έτσι στην εταιρία του, σύμφωνα με ανθρώπους που βρισκόταν μπροστά.

Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς εννοούσε, αλλά το ρεπορτάζ αναφέρει πως η στρατιά δικηγόρων του Facebook μαζί με τα στελέχη επικοινωνίας της εταιρίας, συζήτησαν την ιδέα να εγείρουν υποψίες ανταγωνιστικότητας σχετικά με την Apple, μέσω λόμπι, νομοθέτες ή ακόμα και μία μήνυση περί ανταγωνισμού.