Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακεραυνώνει ξανά το Apple Vision Pro!

Απαντώντας σε ένα σχόλια στα social media
11 Μαρτίου 2024 15:10
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακεραυνώνει ξανά το Apple Vision Pro!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, λίγο μετά την κυκλοφορία του Apple Vision Pro, ο Mark Zuckerberg, επικεφαλής της Meta, ανάρτησε ένα αναλυτικό βίντεο στο Instagram για να εξηγήσει πώς το ανταγωνιστικό Quest 3 headset της εταιρίας του είναι πολύ καλύτερο προϊόν γενικότερα, με 7 φορές πιο προσιτή τιμή.

Τώρα, αρκετές εβδομάδες έχουν περάσει και ο Zuckerberg φαίνεται πως δεν έχει αφήσει αυτή την κόντρα να ξεθυμάνει, κατακεραυνώνοντας για άλλη μια φορά το προιόν της Apple. Συγκεκριμένα, ο Zuck απάντησε σε μια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Threads, όπου ανέφερε για άλλη μια φορά ότι το Apple Vision Pro υστερεί σημαντικά σε σχέση με τα headsets της Meta, σε τομείς όπως τα inputs και το motion blur.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το πάρε-δώσε του στο Threads με τον αναλυτή Benedict Evans.

Benedict Evans:

Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο Vision Pro, αλλά είμαι πραγματικά μπερδεμένος από τους μηχανικούς της Meta VR που ισχυρίζονται ότι είναι "βασικά το ίδιο πράγμα" με το Quest.

Η Apple πουλάει λίγο πολύ τη συσκευή που θέλει να φτάσει η Meta σε 3 με 5 χρόνια. Από την άλλη, το Quest πωλείται στην τιμή που θέλει να φτάσει η Apple σε 3 με 5 χρόνια.

Mark Zuckerberg:

Δε νομίζω ότι λέμε ότι οι συσκευές είναι ίδιες. Λέμε ότι το Quest είναι καλύτερό. Αν οι συσκευές μας ζυγίζουν όσο οι δικές τους σε 3 με 5 χρόνια, ή έχουν το motion blur που έχουν οι δικές τους, ή την έλλειψη inputs ακριβείας, κλπ, τότε αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε υποχωρήσει σημαντικά. Ναι, η ανάλυσή τους είναι υψηλότερη, αλλά το πλήρωσαν αυτό με πολλούς συμβιβασμούς στο προϊόν που κάνουν τη συσκευή τους χειρότερη από τις περισσότερες απόψεις. Δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε.