Facebook: Επιστρέφει παμπάλαιο χαρακτηριστικό του και κάνει θραύση!

To απολαμβάνουν οι νεότερες γενιές - Σχολίασε την επάνοδό του ο Mark Zuckerberg
21 Μαρτίου 2024 22:44
Facebook: Επιστρέφει παμπάλαιο χαρακτηριστικό του και κάνει θραύση!

Από το πουθενά κυριολεκτικά επιστρέφει ένα παμπάλαιο χαρακτηριστικό του Facebook και κάνει θραύση, ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Θυμάστε το "Poke" ή "σκούντηγμα", εκείνο το κουμπί με το οποίο "ενοχλούσαμε" κάποιον με αθόρυβο τρόπο στο προφίλ του; Εκείνο το κουμπί που ήταν αμφίσημο το νόημά του ως προς το αν έχει φιλικές ή ενοχλητικές προθέσεις ή ακόμη και διάθεση για φλέρτ. 

Ναι, λοιπόν, το κουμπί "Poke" επέστρεψε γιατί το ανακάλυψαν οι νεαρότερες ηλικίες όπως η Gen Z, παρόλο που ήταν αόρατο επί της ουσίας τόσο καιρό, σε βαθμό που η κοινωνική πλατφόρμα της Meta έκανε σχετική ανακοίνωση μιας και βλέπει τρομερή αύξηση στη χρήση του. "Το Poke ζει τη στιγμή του" έγραψε με κεφαλαία το ίδιο το Facebook στην επίσημη σελίδα του συμπληρώνοντας ότι: "Έχει υπάρξει μια κατακόρυφη αύξηση x13 φορές στο σκούντηγμα στο Facebook τον περασμένο μήνα. Οπότε ας είμαστε ειλικρινείς: ποιος σκουντάει ποιον;"

Σε αυτή την κατακόρυφη αύξηση φταίνε μερικές πρόσφατες αλλαγές που έκανε το Facebook, που οριακά θα λέγαμε ότι είναι ένα social media πείραμα εκ μέρους του, καθώς έκανε ευκολότερο για τον χρήστη να βρει το poke στην αναζήτηση. 

Ο ιδρυτής του Facebook και CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) δεν έχασε την ευκαιρία να το σχολιάσει γράφοντας σε ανάρτησή του: "Οι κλασικές επιτυχίες δεν πεθαίνουν ποτέ".  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε και το TechCrunch τα περισσότερα σκουντήγματα προέρχονται από τις ηλικίες 18-29, σε ποσοστό άνω του 50%. Πολλοί από αυτούς τους νεαρούς χρήστες πατάνε το "poke" για πρώτη φορά στη ζωή τους, μιας και όταν υπήρχε στο Facebook αυτοί δεν ήταν καν εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα.