Το iPhone 12 mini δεν είχε την επιτυχία που ανέμενε η Apple

Ποια τα ποσοστά πωλήσεων των iPhone;
06 Ιανουαρίου 2021 10:02
Το iPhone 12 mini δεν είχε την επιτυχία που ανέμενε η Apple

Όταν ανακοινώθηκε η σειρά iPhone 12 της Apple, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως το μικρότερο, πιο διαχειρίσιμο στα χέρια iPhone 12 mini σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τιμή από τα άλλα μοντέλα, θα το καθιστούσε ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλέφωνα της σειράς. Η ανάγκη για ένα μικρό τηλέφωνο όμως όπως φαίνεται δεν είναι τόσο μεγάλη και αυτοί που πραγματικά επιθυμούν κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι πολλοί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Consumer Intelligence Research Partners, οι πωλήσεις του iPhone 12 mini βρίσκονται πολύ μακριά από το να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, από τις συνολικές πωλήσεις iPhone, το 76% ήταν μοντέλα της νέας σειράς 12. Το iPhone 12 αποτέλεσε το 27% των πωλήσεων, ενώ το iPhone 12 mini μόλις το 6%.

Στις χαμηλές πωλήσεις του iPhone 12 mini ίσως να συντέλεσε και η κυκλοφορία του νέου iPhone SE νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η οποία όχι μόνο ήταν μικρότερη συσκευή αλλά ήταν και φθηνότερη. Επιπλέον οι κακές κριτικές της μπαταρίας του iPhone 12 mini ίσως να απέτρεψαν αρκετούς χρήστες από το να αγοράσουν τη συσκευή.

Η διαθεσιμότητα πιο φθηνών συσκευών, όπως το iPhone XR ($499) και του iPhone 11 ($599) ίσως να απέτρεψε περαιτέρω το iPhone 12 mini ($699) από το να θεωρηθεί ως μία ελκυστική επιλογή.