Όλα όσα ξέρουμε για τη σειρά Galaxy S21 έως τώρα

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση
02 Ιανουαρίου 2021 11:27
Όλα όσα ξέρουμε για τη σειρά Galaxy S21 έως τώρα

Η σειρά Galaxy S21 της Samsung φαίνεται πως θα είναι η πρώτη ναυαρχίδα που θα υποδεχτούμε το νέο έτος, αφού η εταιρία μετακίνησε την ημερομηνία παρουσίασης από το Φεβρουάριο στον Ιανουάριο. Όπως έχουμε συνηθίσει με τη Samsung, τα περισσότερα χαρακτηριστικά των νέων της τηλεφώνων διαρρέουν αρκετά νωρίτερα από την παρουσίαση και έτσι συγκετρώσαμε αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους από τώρα, αφήνοντας λίγα να αναμένουμε για την παρουσίαση.

Ξεκινώντας με την ημερομηνία παρουσίασης, αυτή θα είναι φέτος στις 14 Ιανουαρίου, με την κυκλοφορία των συσκευών να έρχεται λίγες μέρες μετά, ίσως στις 22 Ιανουαρίου. Αναμένουμε τρία μοντέλα, τα Galaxy S21, S21+ και S21 Ultra.

Ξεκινώντας με το Galaxy S21, το τηλέφωνο θα έχει ενδιαφέροντες συνδυασμούς χρωμάτων, με το χρώμα του πλαισίου των καμερών να συμβαδίζει με το χρώμα του πλαισίου του τηλεφώνου. Η οθόνη των 6.2 ιντσών θα έχει 120Hz και FHD+ ανάλυση. Οι κυρτές πλευρές αποτελούν παρελθόν, ενώ η μπαταρία θα είναι 4.000mAh. Στον τομέα του επεξεργαστή οι Αμερικανοί θα έχουν τον Snapdragon 888 και ο υπόλοιπος κόσμος τον Exynos 2100. Αυτή τη φορά, τα benchmarks δείχνουν πως δε θα έχουμε το φιάσκο του Exynos 990, αλλά θα περιμένουμε να δούμε την πραγματική χρήση. Στο εσωτερικό θα έχουμε 12GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικού χώρου.

Στις κάμερες αναμένουμε 12MP κύρια κάμερα με f/1.8, 12MP ultra-wide και 64MP telephoto. Η selfie κάμερα θα είναι 10MP.

Το Galaxy S21+ θα είναι απλά μία μεγαλύτερη έκδοση του S21, με την οθόνη στις 6.7 ίντσες αλλά την ίδια FHD+ ανάλυση. Μεγαλύτερη θα είναι και η μπαταρία. Chipset, RAM, αποθηκευτικός χώρος και κάμερες θα είναι ίδια.

Το Galaxy S21 Ultra από την άλλη θα είναι το τηλέφωνο που η Samsung θα “ρίξει” ότι έχει και δεν έχει πάνω του. Η οθόνη των 6.8 ιντσών θα είναι Dynamic AMOLED τεχνολογίας με 120Hz σε QHD ανάλυση. Η μπαταρία θα είναι 5.000mAh, αλλά οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις θα είναι στην κάμερα. Καταρχάς η κύρια κάμερα θα είναι 108MP, η ultra-wide 12MP, ενώ θα υπάρχουν δύο telephoto. Ένας 10MP με 3x οπτικό zoom και ένας τύπου περισκοπίου 10MP με 10x οπτικό zoom. Η selfie κάμερα θα είναι 40MP. Μία σημαντική αλλαγή είναι πως η Samsung έφερε το laser autofocus στη φετινή ναυαρχίδα της.

Τέλος, τα νέα Galaxy S21 θα είναι συμβατά με το S Pen, ένα χρόνιο προτέρημα της σειράς Note. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα το υποστηρίζουν όμως όλα τα S21 ή μόνο το Ultra μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δε σημαίνει πως το S Pen θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία, καθώς θα πωλούνται ξεχωριστά, μαζί με θήκες τηλεφώνου οι οποίες θα έχουν θέση για την ασφαλή τοποθέτησή του.

Κάτι ακόμα που μάλλον δε θα συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία όπως όλα δείχνουν, είναι ο φορτιστής και τα ακουστικά.