Black Friday: Σάρωσαν online super markets και φαρμακεία στην Ελλάδα

Τεράστια έσοδα όλο το Νοέμβριο
29 Νοεμβρίου 2020 09:53
Black Friday: Σάρωσαν online super markets και φαρμακεία στην Ελλάδα

Η φετινή Black Friday είναι σίγουρα διαφορετική από τις άλλες, κυρίως όσον αφορά τις ανάγκες των καταναλωτών εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Το στέμμα των περισσότερων πωλήσεων φέτος στην Ελλάδα δεν ανήκει στις αλυσίδες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, αλλά στα online super markets και φαρμακεία. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Convert Group, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου καταγράφηκε ρεκόρ δαπανών σε online φαρμακεία και super markets. Συγκεκριμένα καταγράφηκε άνοδος 26% στις πωλήσεις super markets και 104% στις πωλήσεις φαρμακείων σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως την Παρασκευή έγιναν και οι πληρωμές των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει όμως το Capital.gr, η άνοδος των δύο αυτών τομέων δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Από την 1η μέχρι την 27η Νοεμβρίου – η περίοδος της δεύτερης καραντίνας δηλαδή – οι πωλήσεις των online super market υπερτριπλασιάστηκαν και των online φαρμακείων διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν ένα χρόνο.

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες για κάποιο λόγο είχαν την τιμητική τους σε αυτήν την Black Friday, αφού οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 848% στα super market και κατά 304% στα φαρμακεία. Η συνολική αξία των online αγορών σε online super market και φαρμακεία εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο της χρονιάς.