Πώς κινήθηκε η Black Friday στην Ελλάδα;

Σε σχέση με το 2022
01 Δεκεμβρίου 2023 10:07
Πώς κινήθηκε η Black Friday στην Ελλάδα;

Η Black Friday ολοκληρώθηκε για φέτος και το Skroutz, στον καθιερωμένο απολογισμό του, προσφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για την αγορά της Ελλάδας. Πρώτα, αξίζει να αναφέρουμε πως η διάρκεια της Black Friday φέτος ανήλθε σε ένα μήνα.

Αυτό που ξεχωρίζει και προκαλεί εντύπωση, είναι πως η μέση τιμή του καλαθιού αγορών του Skroutz αυξήθηκε κατά 21,52% σε σχέση με το 2022, κάτι που σημαίνει πως όσοι επέλεξαν την Black Friday περίοδο για αγορές, αγόρασαν περισσότερα ή πιο ακριβά προϊόντα σε σχέση με το 2022.

Η κατηγορία «Μόδα» παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό προϊόντων που αγοράστηκαν φθηνότερα (36,44%). Οι κατηγορίες προϊόντων «Σπίτι-Κήπος», «Τεχνολογία» και «Υγεία-Ομορφιά» σημείωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών φέτος, ενώ οι κατηγορίες «Σπίτι-Κήπος», «Τεχνολογία» και «Μόδα» ήταν οι πιο δημοφιλείς ως προς τις επισκέψεις χρηστών.

Ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν από την πλατφόρμα την περίοδο της εβδομάδας Black Friday ξεπέρασε τις 620.000, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.