Σανίδα σωτηρίας για το TikTok από τρεις influencers

Η μήνυσή τους το κράτησε ζωντανό στις ΗΠΑ
31 Οκτωβρίου 2020 10:17
Σανίδα σωτηρίας για το TikTok από τρεις influencers

Το TikTok σώθηκε για άλλη μια φορά την τελευταία στιγμή. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να αφαιρεθεί η εφαρμογή από όλα τα app stores των ΗΠΑ από το Σεπτέμβριο, ωστόσο δικαστική απόφαση μπλόκαρε αυτήν την εντολή μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.

Τώρα, ένας ακόμα δικαστής από την Πενσυλβάνια μπλόκαρε ξανά το ban του TikTok στις 12 Νοεμβρίου, δικαιώνοντας τη μήνυση τριών TikTok αστέρων. Οι Cosette Rinab, Douglas Marland και Alec Chambers με εκατομμύρια ακολούθους, ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το ban του TikTok θα έπληττε ανεπανόρθωτα την επιχείρησή τους. Τα εισοδήματά τους έρχονται μέσω των videos του TikTok και μάλιστα η Rinab κερδίζει περίπου $10.000 ανά βίντεο, σύμφωνα πάντα με τη μήνυση.

Έχουμε συγκινηθεί βαθιά από την έντονη υποστήριξη των δημιουργών μας, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να εκφραστούν, τις καριέρες τους και να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στηρίζουμε την κοινότητά μας και μοιραζόμαστε τις φωνές τους. Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να τους προσφέρουν ένα σπίτι για να το κάνουν αυτό. – Vanessa Pappas, επικεφαλής TikTok

Το TikTok βρίσκεται ακόμα στην αναμονή για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με την Oracle και την Walmart, για την οποία έχει δώσει τις “ευλογίες” του και ο Donald Trump.