TikTok CEO: Δεν πάμε πουθενά

“Το ban είναι μία επίθεση στην ελευθερία έκφρασης των Αμερικανών”
25 Απριλίου 2024 10:28
TikTok CEO: Δεν πάμε πουθενά

Η αντίδραση του CEO του TikTok, Shou Zi Chew στο νέο νόμο που υπέγραψε ο Joe Biden, ήταν άμεση. Μέσω ενός video στο TikTok, ο Chew τόνισε πως το TikTok “δεν πάει πουθενά”, ενώ ξεκαθάρισε πως ο στόχος του νόμου είναι το ban του TikTok και τίποτε άλλο, διαψεύδοντας την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου που είχε δηλώσει πως “δε θέλουμε να δούμε ένα ban, ο νόμος έχει να κάνει με την ιδιοκτησία της Κίνας”.

Ο Chew σημείωσε πως το TikTok θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά όσο μαίνεται η δικαστική μάχη που θα ακολουθήσει και κάλεσε τους 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες να ανεβάσουν βίντεο στην πλατφόρμα, εξηγώντας πώς το TikTok ωφέλησε τη ζωή τους.

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound  - TikTok

Ο Chew είναι σίγουρος πως το TikTok θα βγει νικητής από τη δικαστική μάχη, ενώ τόνισε πως το TikTok έχει πάρει σοβαρά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων των Αμερικανών, μέτρα που δεν έχει πάρει καμία άλλη social media εταιρία.

Στο πλευρό του έχει και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία δήλωσε πως το ban ή η πώληση του TikTok “θα θέσει ένα επικίνδυνο παγκόσμιο νομικό προηγούμενο για πλήρη κυβερνητικό έλεγχο σε όλες τις social media πλατφόρμες”.

Tags: