Ο Biden δε χαράμισε χρόνο και υπέγραψε το ban του TikTok

Ετοιμάζεται για δικαστική μάχη η κινεζική εταιρία
25 Απριλίου 2024 09:59
Ο Biden δε χαράμισε χρόνο και υπέγραψε το ban του TikTok

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την ψήφιση του νομοσχεδίου “Protecting Americans from  Foreign Adversary Controlled Applications Act” και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υπέγραψε το νομοσχέδιο κάνοντάς το ουσιαστικά νόμο του κράτους.

Ο νέος νόμος δίνει διορία ενός έτους στην ByteDance να πουλήσει το TikTok σε αμερικανική εταιρία. Αν δεν το κάνει, το TikTok θα καταργηθεί από τα app stores και τις web hosting υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το TikTok δήλωσε πως θα ακολουθήσει πλέον τη δικαστική οδό, μία διαδικασία που στο ελάχιστο θα καθυστερήσει την πώληση του TikTok.

Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι ένα ban για το TikTok και θα τον πολεμήσουμε στα δικαστήρια. Πιστεύουμε πως τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα στο πλευρό μας και στο τέλος θα επικρατήσουμε. Το γεγονός είναι πως έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να κρατήσουμε τα δεδομένα των Αμερικανών ασφαλή στην πλατφόρμα μας, μακριά από εξωτερικό επηρεασμό και χειραγώγηση. Το ban θα καταστρέψει επτά εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα σιωπήσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Καθώς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτό το αντισυνταγματικό ban, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για να διασφαλίσουμε πως το TikTok θα παραμείνει ένας χώρος όπου όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να μοιράζονται με ασφάλεια τις εμπειρίες τους, να βρίσκουν χαρά και να εμπνέονται.