TikTok ban: Απέμεινε ένα βήμα πριν την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;
24 Απριλίου 2024 10:25
TikTok ban: Απέμεινε ένα βήμα πριν την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ

Το Μάρτιο η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για το ban του TikTok με την ονομασία “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act” και τώρα ολοκληρώθηκε και το δεύτερο βήμα για το ban, με τη Γερουσία να το υπερψηφίζει με ευρεία διακομματική στήριξη 79-18.

Το τρίτο και τελευταίο βήμα πριν γίνει νόμος, είναι η υπογραφή του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως αν φτάσει στο γραφείο του θα το υπογράψει.

Όταν το νομοσχέδιο γίνει νόμος με την υπογραφή του Προέδρου, το TikTok θα έχει διορία 12 μηνών για να εξαγοραστεί από κάποια αμερικανική εταιρία, αλλιώς θα απαγορευτεί στα app stores και στις web hosting υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το ίδιο το TikTok έχει αποκαλέσει το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κινηθεί δικαστικά, καθυστερώντας ακόμα περαιτέρω την τυχόν πώλησή του ή το ban.

Εδώ να σημειώσουμε πως αν τελικά πωληθεί, δεν είναι υποχρεωμένο να παραδώσει τον αλγόριθμό του. Η “μυστική συνταγή” του TikTok δηλαδή θα πρέπει να πάρει άδεια από την κυβέρνηση για να εξαχθεί, αφού θεωρείται ουσιαστικά εξαγωγή τεχνολογίας, κάτι που θεωρείται μάλλον απίθανο. Η δύναμη του TikTok είναι ο αλγόριθμός του και αν πωληθεί τελικά η εφαρμογή χωρίς αυτόν τον αλγόριθμο, είναι αμφίβολο το κέρδος για τις ΗΠΑ.

Tags: