Εκατομμύρια τραγούδια έρχονται στο TikTok

Θα επαναφερθούν όλα τα muted videos
03 Μαΐου 2024 09:51
Εκατομμύρια τραγούδια έρχονται στο TikTok

Αν είχατε ανεβάσει κάποιο video στο TikTok το οποίο είναι πλέον “muted” λόγω του τραγουδιού που χρησιμοποιήσατε, σύντομα θα γίνει unmute! Το TikTok θα επαναφέρει εκατομμύρια τραγούδια στην πλατφόρμα, χάρη στο διακανονισμό που πέτυχε με την Universal Music Group για τα πνευματικά δικαιώματα.

Ανάμεσα στους πιο επιφανείς καλλιτέχνες των οποίων τα τραγούδια θα επιστρέψουν στο TikTok, συμπεριλαμβάνονται οι Drake, Ariana Grande, Taylor Swift, The Weeknd και Billie Eilish.

Όλα ξεκίνησαν όταν προέκυψε μία διαφωνία μεταξύ της Universal και του TikTok, για το ποσό που πλήρωνε το δεύτερο στην πρώτη. Έτσι, η Universal απέσυρε τους πιο διάσημους τραγουδιστές του κόσμου από την πλατφόρμα. Το πρόβλημα λύθηκε με το TikTok να υποχωρεί, ανακοινώνοντας “βελτιωμένες αμοιβές”, χωρίς να αποκαλύπτει βέβαια ποσά.

Το TikTok εργάζεται πυρετωδώς για να επιστρέψει η μουσική της Universal στην πλατφόρμα, μια διαδικασία που θα κρατήσει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και η αποκατάσταση του ήχου σε video τα οποία είχαν προηγουμένως σιγαστεί.