Taylor Swift: Το TikTok λανσάρει για χάρη της νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του

Ανήμερα της κυκλοφορίας του νέου της άλμπουμ, “The Tortured Poets Department“
19 Απριλίου 2024 19:12
Taylor Swift: Το TikTok λανσάρει για χάρη της νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του

Σε μια πρωτοφανή συνεργασία στα χρονικά των social media, η Taylor Swift μετά την Meta και το Instagram, ταρακουνάει και το TikTok, το οποίο για χάρη της λανσάρει νέα ζαρακτηριστικά στην πλατφόρμα του. 

Όπως έγινε και με την προώθηση του νέου της άλμπουμ με τίτλο "The Tortured Poets Department" στο Instagram, έτσι και στο TikTok θα υπάρχει μια ειδική εμπειρία για τους φανατικούς θαυμαστές της ανά τον κόσμο. Εντός της εφαρμογής λοιπόν, λανσάρονται πολλά χαρακτηριστικά τα οποία αρκετά εξ αυτών δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε ευρεία διάθεση στο TikTok.

Έτσι μέσα από το app του TikTok, οι "Swifties" (έτσι λέγονται οι θαυμαστές της Swift) μπορούν να ακούσουν το άλμπουμ και να κάνουν δικές τους playlist βάζοντας τα νέα της τραγούδια στα βίντεό τους, αλλά και να κάνουν διάφορα challenges όπου θα ξεκλειδώνουν διάφορα δώρα όπως αποκλειστικό εικαστικό για να ντύσουν το προφίλ τους. Μαζί με αυτό αν χρησιμοποιήσουν το ειδικό hashtag #THETORTUREDPOETSDEARTMENT στο βίντεό τους θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στο Taylor Swift Fan Spotlight, ένα ειδικό καρουζέλ που θα φιγουράρουν όλα αυτά τα fan made βίντεο. 

Όσο περισσότερο ανακαλύπτουν τα ιδιαίτερα Taylor Swift θεματικής χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του TikTok, τόσα περισσότερα "special entry points" θα ξεκλειδώνουν, όπως είναι ειδικά εικονίδια για το For You feed, εκεί όπου εμφανίζεται επίσης ειδικό animation εμπνευσμένο από το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του "Tortured Poets Department". Επίσης θα υπάρχουν ειδικά φίλτρα και εικόνες για να μοιράζονται οι fans μεταξύ τους. 

Όλα αυτά κατάφεραν να γίνουν διότι πριν από μόλις μια εβδομάδα (στις 11 Απριλίου) επέστρεψε ο κατάλογος των κομματιών της Swift στην εφαρμογή του TikTok, ύστερα από μια γκάφα της Universal Music να ανανεώσει τα δικαιώματα χρήσης. Φαίνεται όμως πως η Swift έκλεισε μια ξεχωριστή συμφωνία με το TikTok μιας και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που εκπροσωπεί η Universal Music δεν έχουν επιστρέψει στην πλατφόρμα. 

Στο TikTok η πολυβραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια μετράει πάνω από 25.5 εκατομμύρια ακόλουθους και πάνω από 226 εκατ. likes, ενώ στο Instagram μετράει πάνω από 283 εκατομμύρια followers

Αναμφίβολα αυτές οι κινήσεις δείχνουν την τεράστια δυναμική της καλλιτέχνιδας να επηρεάζει ολόκληρες πλατφόρμες-κολοσσούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, τόσο που λανσάρουν νέα χαρακτηριστικά για χάρη της, βλέποντας ότι δίπλα στον βασιλικό ποτίζεται και η δική τους γλάστρα.