Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το ban του TikTok

Αυξάνεται η ένταση
14 Μαρτίου 2024 10:51
Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το ban του TikTok

Το χθεσινό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων με διακομματική υποστήριξη και αφορά το ban του TikTok από τις ΗΠΑ, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης της Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “φίμωση του TikTok”, παρά το γεγονός πως “δε βρέθηκαν ποτέ αποδείξεις πως το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας”.

Αυτού του είδους η bullying συμπεριφορά των ΗΠΑ όταν δεν μπορούν να κερδίσουν σε δίκαιο ανταγωνισμό, διαταράσσει τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, πλήττει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο επενδυτικό περιβάλλον και πλήττει τη διεθνή οικονομική και εμπορική τάξη. Στο τέλος, αυτό αναπόφευκτα θα γυρίσει μπούμερανγκ στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις έκαναν το γύρο των media στην Κίνα και πολλές εφημερίδες είχαν σατυρικές απεικονίσεις της υπόθεσης, ενώ έκαναν λόγο για “κλοπή της εφαρμογής με τη βία υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας”.

Υπενθυμίζουμε πως αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, η μητρική εταιρία ByteDance θα πρέπει να πουλήσει το TikTok σε αμερικανική εταιρία μέσα σε έξι μήνες, αλλιώς η εφαρμογή θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.