Ο CEO του TikTok καλεί τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα

Ετοιμάζεται για ένα νομικό “πόλεμο”
14 Μαρτίου 2024 10:20
Ο CEO του TikTok καλεί τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε χθες ένα νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να αποκλείσει τη λειτουργία του TikTok στη χώρα και λίγες ώρες αργότερα ο CEO του TikTok, Shou Chew, ανέβασε ένα video στο οποίο καλεί τους Αμερικανούς “να προστατεύσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα”. Στο ίδιο video, υπαινίχθηκε πως αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, το TikTok θα πάει στα δικαστήρια για να το καταπολεμήσει.

Δε θα σταματήσουμε να πολεμάμε για εσάς. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε αυτήν την εκπληκτική πλατφόρμα που δημιουργήσαμε για εσάς. Αν αυτό το νομοσχέδιο γίνει νόμος, θα οδηγήσει σε ban του TikTok στις ΗΠΑ. Ακόμα και αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο προς ψήφιση παραδέχονται πως αυτός είναι ο σκοπός τους.

Το νομοσχέδιο με την ονομασία “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act” είχε διακομματική υποστήριξη και αν επικυρωθεί από τη Γερουσία, θα αναγκάσει τη μητρική εταιρία ByteDance να πουλήσει το TikTok σε μία αμερικανική εταιρία μέσα σε έξι μήνες, αλλιώς θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα το TikTok έστειλε μία push ειδοποίηση στους 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες του, προτρέποντάς τους να καλέσουν τους τοπικούς αντιπροσώπους τους σχετικά με το ban.

Μιλήστε τώρα, πριν η κυβέρνησή σας αποκλείσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς από το συνταγματικό τους δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Ο Chew σημείωσε πως το ban του TikTok θα δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη σε μία μερίδα άλλων social media εταιριών, ενώ τόνισε πως το ban θα πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, δημιουργούς περιεχομένου και μικρές επιχειρήσεις.

Tags: