Sponsored By Huawei

Το Huawei Watch GT 2 Pro θέτει πολύ ψηλά τον πήχη στα smartwatches

Εμφάνιση και λειτουργίες σε άλλο επίπεδο
16 Οκτωβρίου 2020 08:55
Το Huawei Watch GT 2 Pro θέτει πολύ ψηλά τον πήχη στα smartwatches

Το νέο Watch GT 2 Pro είναι το νεότερο smartwatch της Huawei και το πιο πλήρες της σειράς έως τώρα, με αρκετές αναβαθμίσεις από τους προκατόχους του. Μάλιστα είναι τόσο πλήρες, που καλύπτει από τις καθημερινές ανάγκες ενός απλού χρήστη μέχρι τις επαγγελματικές ανάγκες ενός αθλητή. Αλλά πριν πάω στις software δυνατότητές του, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από την εμφάνιση.

Το Huawei Watch GT 2 Pro είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο ποιοτικό μπορείτε να φορέσετε στο χέρι σας σε smartwatch. Η Huawei τα έδωσε όλα στην ποιότητα σε αυτό το μοντέλο, ξεπερνώντας όχι μόνο τους προκατόχους του αλλά και τον ανταγωνισμό. Έχουμε λοιπόν σώμα από τιτάνιο, το οποίο συνδυάζει την αντοχή με την απλότητα. Το τιτάνιο είναι ελαφρύ μέταλλο αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό, με μεγάλες αντοχές σε ακραίες θερμοκρασίες και στη διάβρωση, εξασφαλίζοντας αντοχή στο ρολόι ακόμα και για τους πιο…απρόσεκτους. Πέρα από το τιτάνιο όμως έχουμε οθόνη που προστατεύεται από ζαφείρι. Μπορεί να φτάσει το επίπεδο 9 στην κλίμακα αντοχής του Mohs, κάνοντας την επιφάνεια της οθόνης εξαιρετικά ανθεκτική. Φανταστείτε πως το σκληρότερο διαμάντι που βρίσκουμε στη φύση φτάνει το επίπεδο 10, ενώ οι περισσότερες οθόνες της βιομηχανίας αγγίζουν μόλις τα 6 με 6.5. Το χαλίκι το οποίο είναι από τα πιο σκληρά υλικά που μπορούν να γρατζουνίσουν μία οθόνη κυμαίνεται μεταξύ 7 και 9. Τέλος, η πίσω όψη του ρολογιού, αυτή που ακουμπάει το δέρμα σας, έρχεται με κεραμικό υλικό το οποίο δημιουργείται στους 1.500 βαθμούς Κελσίου και γυαλίζεται με διαμαντένια κεφαλή, δίνοντας στο πίσω μέρος αυτήν την γυαλάδα που αποπνέει ποιότητα.

Όπως καταλαβαίνετε, με το συνδυασμό αυτών των τριών υλικών, το Huawei Watch GT 2 Pro δεν είναι μόνο ό,τι πιο elegant μπορείτε να φορέσετε σε smartwatch, αλλά και ό,τι πιο ανθεκτικό.

Η εμφάνιση έρχεται να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα με τα watch faces της Huawei. Μπορείτε να διαλέξετε watch face μέσα από μία πληθώρα που προσφέρει η εταιρία, για να βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε όμως και να φορτώσετε τη φωτογραφία που επιθυμείτε εσείς ως watch face από το smartphone σας μέσω της One Hop λειτουργίας.

Αν είστε αθλητής ή απλά δραστήριος, το Huawei Watch GT 2 Pro δε θα σας απογοητεύσει με τις επιδόσεις του, καθώς μπορεί να υποστηρίξει πλέον πάνω από 100 διαφορετικές ασκήσεις. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 19 επαγγελματικά modes με 12 τύπους εξωτερικών δραστηριοτήτων όπως ski, snowboard, ορειβασία, κολύμπι στη θάλασσα, τρίαθλο κ.α. και 7 τύπους σπορ εσωτερικών χώρων όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, πισίνα, ελλειπτική κωπηλατική κ.α. Στα νέα σπορ που υποστηρίζονται πλέον ξεχωρίζουν το σκι και το γκολφ. Στο σκι το ρολόι καταγράφει καρδιακούς παλμούς, μέση ταχύτητα, απόσταση κ.α. ενώ στο γκολφ καταγράφει δεδομένα για το στυλ χτυπήματος της μπάλας, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε την τεχνική σας. Φυσικά, το ρολόι έχει και αυτόματη καταγραφή άσκησης μόλις εντοπίσει κάποια δραστηριότητα. Ειδικότερα όσον αφορά το τρέξιμο, διαθέτει πάνω από 10 διαφορετικά μαθήματα σχεδιασμένα από επαγγελματίες για να πάρετε τις σωστές βάσεις.

Μία από τις σημαντικές αναβαθμίσεις είναι η δυνατότητα αντίστροφης ανίχνευσης της διαδρομής σας μέσω GPS. Έτσι, αν βρεθείτε χαμένος σε ένα βουνό ορειβατώντας ή αν χαθείτε κατά τη διάρκεια τρεξίματος στην πόλη και δεν έχετε μαζί σας το κινητό σας, μπορείτε εύκολα να αντιστρέψετε τη διαδρομή σας, περνώντας από όλα τα σημεία που περάσατε, φτάνοντας στην αφετηρία σας. Μάλιστα το ρολόι θα υπολογίσει για εσάς την εκτιμώμενη απόσταση και ώρα άφιξης, ενώ προσφέρει και φωνητικές οδηγίες.

Στα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται και ειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και πληροφορίες για την ανατολή και τη δύση του ήλιου, τις φάσεις τις σελήνης και τις παλίρροιες. Ενσωματωμένο υπάρχει και το νέο βαρομετρικό αλτίμετρο το οποίο ανιχνεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ το υψόμετρο που βρίσκεστε καθώς και τις συνθήκες τις ατμόσφαιρας, ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας είναι offline.

Πάμε όμως στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που αφορούν την υγεία μας. Καταρχάς το Huawei Watch GT 2 Pro έρχεται με το νέο TrueSeen 4.0+ αισθητήρα παρακολούθησης του καρδιακού παλμού για μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματός σας. Το φως διαπερνά το δέρμα για να βρει τη ροή του αίματος, στέλνοντας συνεχόμενα, άμεσα και ακριβέστατα δεδομένα στο χρήστη. Σε συνδυασμό με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης παράγει αξιόπιστα αποτελέσματα, ενώ σας ειδοποιεί όταν οι καρδιακοί παλμοί σας είναι πολύ υψηλοί ή πολύ χαμηλοί. Η 24ωρη παρακολούθηση σε συνδυασμό με την παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου σας, σας βοηθά να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και τον τρόπο ζωής σας.

Μιλώντας για παρακολούθηση ύπνου, το ρολόι φέρει το TruSleep 2.0 χαρακτηριστικό το οποίο καταγράφει μέσω υπερύθρων κάθε φάση του ύπνου σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε πρόκειται για βαθύ, ελαφρύ ή REM και σε συνδυασμό με τον καρδιακό παλμό και τις ανάσες σας, προσφέρει μία αναλυτική αναφορά καθώς και πάνω από 200 συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Με την TruRelax τεχνολογία ανιχνεύει και το άγχος σας. Όταν τα επίπεδα στρες ανέβουν, προτείνει τεχνικές χαλάρωσης μέσω αναπνοών, χαλαρώνοντάς σας. Το νέο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει όμως στο Huawei Watch GT 2 Pro είναι η παρακολούθηση του κορεσμού του οξυγόνου. Γνωστό και ως SpO2, είναι μία μέτρηση απαραίτητη ειδικά για αθλητές. Όταν το σώμα είναι πολύ κουρασμένο από την άσκηση ή όταν αθλείστε σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, ο κορεσμός του οξυγόνου τείνει να μειώνεται. Όταν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, είναι απαραίτητη η διακοπή της άσκησης για να δώσετε χρόνο στο σώμα να αναπληρώσει τα επίπεδα οξυγόνου. Με το Watch GT 2 Pro θα μάθετε ποια είναι τα φυσιολογικά σας επίπεδα για να ξέρετε αν θα συνεχίσετε να γυμνάζεστε ή θα ξεκουραστείτε, αποφεύγοντας προβλήματα στην υγεία σας.

Όσα χαρακτηριστικά και να έχει ένα smartwatch όμως, δεν έχουν σημασία αν θυσιάζεις χρόνο μετρήσεων στο βωμό της καθημερινής φόρτισης. Στο θέμα μπαταρίας η Huawei έχει κάνει “μαγικά” εδώ και τρία χρόνια από την εισαγωγή του πρώτου Watch GT στην αγορά. Με το Huawei Watch GT 2 Pro η εταιρία παίρνει την ίδια επιτυχημένη συνταγή και τη βελτιώνει ακόμα περισσότερο. Η διάρκεια λειτουργίας του ρολογιού αγγίζει και πάλι τις 2 εβδομάδες παρά τις περισσότερες και καλύτερες λειτουργίες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του χρήστη. Με το Smart Power Saving 2.0 μπορεί να εντοπίσει μόνο του το πότε γυμνάζεστε και πότε όχι, εξοικονομώντας πόρους συστήματος και ενέργεια.

Το σημαντικό στο Watch GT 2 Pro όμως και κάτι που ζητούν όλοι οι χρήστες smartwatch είναι η ασύρματη φόρτιση. Πλέον δε χρειάζεστε τη δική του ξεχωριστή βάση η οποία σας περιορίζει στο χώρο και στο χρόνο της φόρτισης. Το Huawei Watch GT 2 Pro υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση η οποία είναι συμβατή με οποιοδήποτε Qi φορτιστή. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ασύρματο φορτιστή ή ασύρματο powerbank για να φορτίσει το ρολόι. Μπορείτε ακόμα να το φορτίσετε άμεσα και ακουμπώντας το στην πλάτη του τηλεφώνου σας, αν αυτό υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης θα έχετε μπαταρία για 10 ώρες χρήσης και το ρολόι σας δε θα κλείσει ποτέ από μπαταρία.

Φυσικά, το Watch GT 2 Pro κάνει και την καθημερινότητά σας με το τηλέφωνο ευκολότερη, προσφέροντας τη δυνατότητα Find My Phone για να το βρίσκετε ανάμεσα από τα μαξιλάρια του καναπέ και λειτουργεί και ως κλείστρο της κάμερας του τηλεφώνου για να καταγράφετε φωτογραφίες σε απόσταση από το τηλέφωνό σας. Ιδανικό για τις περιπτώσεις που θέλετε να βγείτε μία ομαδική φωτογραφία και δεν υπάρχει τριγύρω κάποιος για να σας τραβήξει. Επιπλέον, μπορείτε να δέχεστε κλήσεις στο ρολόι, να μιλάτε μέσα από αυτό, να διαβάζετε μηνύματα και ειδοποιήσεις, όλα μέσω Bluetooth σύνδεσης με το τηλέφωνό σας. Μπορείτε ακόμα και να ακούσετε μουσική στο ρολόι όσο ασκείστε και δεν έχετε μαζί σας το τηλέφωνο, αφού το Huawei Watch GT 2 Pro έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για 500 mp3 αρχεία.

Το νέο Huawei Watch GT 2 Pro είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην τιμή των €329 και μάλιστα έως και τις 31 Οκτωβρίου συνοδεύεται με δώρο τα ασύρματα ακουστικά Huawei Freebuds 3i.

Τέλος, αξίζουν αναφορά και οι ελκυστικές προσφορές της Huawei. Στα πλαίσια του Huawei Month μπορείτε να πάρετε το Watch GT 2 White ή το Watch GT Fit με δώρο τη ζυγαριά Mirror Smart Scale, ενώ υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις μέχρι τέλος του μήνα σε AG smartphones (P 40 lite, P40 lite e, P Smart S και Y5P), στο Matebook D14, στο tablet T3 και στα smartwatches Watch GT 2 W-Gold, Watch GT 2 M, Watch GT 2e και Huawei Watch.