To HarmonyOS θα γίνει η τρίτη επιλογή για ένα mobile λειτουργικό σύστημα

Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Huawei
24 Απριλίου 2024 13:27
To HarmonyOS θα γίνει η τρίτη επιλογή για ένα mobile λειτουργικό σύστημα

Κατά τη διάρκεια του Analyst Summit 2024, ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Xu Zhijun αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας να διαθέσει σε παγκόσμιο επίπεδο το HarmonyOS, με στόχο να γίνει η τρίτη επιλογή mobile λογισμικού στον κόσμο.

Η Huawei θα συνεργαστεί στενά με app developers για να παρέχει όλη τη στήριξη που θα χρειαστούν, καθώς και τα εργαλεία για τη δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος εφαρμογών για το HarmonyOS.

Αρχικά θα επικεντρωθεί στην κινεζική αγορά, όπου το 99% των χρηστών χρησιμοποιούν πάνω από 5.000 εφαρμογές. Θα δοθεί δηλαδή βάρος πρώτα σε αυτές τις εφαρμογές και έπειτα θα αναπτυχθούν για τον υπόλοιπο κόσμο.

Το πρόγραμμα της Huawei κυλάει ομαλά, με περίπου 4.000 εφαρμογές να έχουν ήδη προσαρμοστεί στο HarmonyOS NEXT. Ο Zhijun πιστεύει πως η Huawei θα μπορέσει να φτάσει τις 1 εκατομμύριο εφαρμογές στο κοντινό μέλλον.

Στην Κίνα, η Huawei βλέπει μεγάλη ανάπτυξη ήδη, με το λογισμικό της να φαίνεται πως θα γίνει σύντομα το δεύτερο δημοφιλέστερο στην πολυπληθή χώρα, ξεπερνώντας το iOS.