Ο Trump δίνει παράταση στην απαγόρευση του TikTok

Με νέα εκτελεστική εντολή
15 Αυγούστου 2020 11:54
Ο Trump δίνει παράταση στην απαγόρευση του TikTok

Με μία νέα εκτελεστική εντολή που εξέδωσε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δίνει 90 μέρες διορία στην ByteDance για να πουλήσει ή να ανεξαρτητοποιήσει το κομμάτι του TikTok στις ΗΠΑ. Η νέα εντολή είναι ένα βήμα πίσω για τον Trump από την προηγούμενη της 6ης Αυγούστου με την οποία απαγόρευε οποιαδήποτε συναλλαγή Αμερικανών με την ByteDance. Η αρχική διορία ήταν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα είναι 12 Νοεμβρίου.

Ο Trump εξήγησε την κίνησή του ως μία προσπάθεια να “αντιμετωπίσει την κατάσταση εθνικής ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα να προστατεύσει την αλυσίδα της πληροφορικής και της τεχνολογίας επικοινωνιών”. Η νέα εντολή διατάζει την ByteDance να καταστρέψει όλα τα δεδομένα του TikTok από Αμερικανούς χρήστες και όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εφαρμογή Musical.ly, την οποία εξαγόρασε η ByteDance το 2017.

Η ByteDance εξέλαβε ως καλά νέα αυτήν την παράταση και επέμενε στις προηγούμενες δηλώσεις της, τονίζοντας πως η εφαρμογή του TikTok δεν απειλεί την ασφάλεια των Αμερικανών και πως κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα.