Έφυγε από τη ζωή ο συνεφευρέτης του ποντικιού, William English

Σε ηλικία 91 ετών
03 Αυγούστου 2020 14:32
Έφυγε από τη ζωή ο συνεφευρέτης του ποντικιού, William English

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο William “Bill” English έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου, σε ηλικία 91 ετών, εξαιτίας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Πρόκειται για έναν από τους αρχιτέκτονες των σύγχρονων υπολογιστών και ειδικότερα του τρόπου που αλληλοεπιδρούμε με αυτούς. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Douglas Englebart, ο English βοήθησε στην ανάπτυξη του πρώτου ποντικιού υπολογιστή στο Stanford Research Institute και στην παρουσίαση του 1968 “Mother of All Demos” που περιγράφει πολλές τεχνολογίες που ήρθαν τελικά στους υπολογιστές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, όπως οι διεπαφές χρήστη με γραφικά, η απευθείας επεξεργασία κειμένου, οι βίντεο-κλήσεις και οι συνδέσεις υπερκειμένου.

Παρόλο που πολλές φορές ο Englebart θεωρείται ο βασικός οραματιστής, ο English ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που πραγματικά μπορούσε να κατανοήσει τις ιδέες και είχε το ταλέντο να τις κάνει πραγματικότητα. Για παράδειγμα, κατασκεύασε το ποντίκι όταν ο Englebart του έδωσε απλά ένα σκίτσο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία του πρώτου ποντικιού που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60. Σε αντίθεση με τα σημερινά φανταχτερά προϊόντα, ήταν απλώς ένα κομμάτι ξύλο με ένα κουμπί. Εσωτερικά περιείχε δύο ποτενσιόμετρα, εξαρτήματα που μπορούσαν να παρακολουθούν την κίνηση δύο μικρών τροχών, καθώς ο χρήστης μετακινούσε τη συσκευή.

Για την ιστορία, η ομάδα το ονόμασε ποντίκι εξαιτίας του κέρσορα, που τότε ονομαζόταν CAT και έμοιαζε να κυνηγάει την κίνηση του ποντικιού.

Tags: