Τα trophies του PlayStation έφτασαν και επίσημα στο PC

Αποκαλύφθηκε το νέο overlay για τους τίτλους της Sony στην πλατφόρμα
17 Απριλίου 2024 18:46
Τα trophies του PlayStation έφτασαν και επίσημα στο PC

Όπως ανακοινώθηκε μέσα από το PlayStation Blog, τα Trophies του PlayStation και επίσημα έρχονται στο PC. Η αρχή θα γίνει με το Ghost of Tsushima Director’s Cut, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα Steam και Epic Games Store στις 16 Μαΐου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο τρόπος που θα λειτουργούν τα trophies θα είναι μέσα από το ολοκαίνουργιο PlayStation overlay. Πλέον τα παιχνίδια του PlayStation στο PC θα περιλαμβάνουν ένα νέο ειδικό μενού που θυμίζει αρκετά αυτό του PS5 και περιλαμβάνει διάφορες σχετικές λειτουργίες. Συγκεκριμένα, μέσα από το PlayStation overlay οι παίκτες θα μπορούν να δουν τα Trophies τους και το προφίλ τους.

Παράλληλα, θα έχουν πρόσβαση στην Friends List τους από το PlayStation Network, η οποία θα εξυπηρετεί για το cross-play μεταξύ των PlayStation κονσολών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην περίπτωση του Ghost of Tsushima θα υπάρχει υποστήριξη για cross-play μεταξύ PC, PlayStation 4 και PlayStation 5 για το Legends mode. Μάλιστα, θα υποστηρίζεται και voice chat μέσα από το παιχνίδι.

Το PlayStation overlay θα ανοίγει με τον συνδυασμό “SHIFT +F1” και όπως σημειώνει η επίσημη ανακοίνωση είναι προαιρετικό μόνο για τους παίκτες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, συνδέοντας τον PlayStation Network λογαριασμό τους.

Τέλος να σημειωθεί πως η λίστα των Trophies του Ghost of Tsushima Director’s Cut στο PC θα είναι κοινή με αυτή της PS5 έκδοσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πρόοδο για την πλατίνα τόσο από την κονσόλα σας όσο και από το PC σας.

Ακολουθούν μερικές εικόνες που παρουσιάζουν τις αρχικές λειτουργίες του PlayStation overlay.

Tags: