Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η ExoMars αποστολή για τον Άρη έχασε το παράθυρο εκτόξευσης για το 2020

Μεταφέρεται το 2022

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η ExoMars αποστολή για τον Άρη έχασε το παράθυρο εκτόξευσης για το 2020

Με κοινή ανακοίνωση, ESA και Roscosmos ενημέρωσαν το κοινό πως η ExoMars αποστολή στον Άρη δε θα εκτοξευτεί φέτος όπως ήταν προγραμματισμένο και μεταφέρεται για κάποια στιγμή μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου του 2022. Ο λόγος φαίνεται πως είναι οι εκτεταμένες δοκιμές που χρειάζονται ακόμα κάποια στοιχεία της αποστολής, όπως τα αλεξίπτωτα.

Το ίδιο το rover Rosalind Franklin και το lander Proton είναι έτοιμα για την αποστολή. Ωστόσο μικρή σημασία θα έχει, αν τα δύο αλεξίπτωτα δεν κάνουν τη δουλειά τους και δεν επιβραδύνουν σωστά το σκάφος κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα του Άρη.

Advertisement

Το να εκτοξεύσουμε αυτή τη χρονιά σημαίνει να θυσιάσουμε κρίσιμες δοκιμές που έχουν απομείνει. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση αλλά είμαι σίγουρος πως είναι η σωστή. – Jan Woerner, Διευθυντής ESA

Το 2022 ως χρονιά εκτόξευσης αποφασίστηκε επειδή οι τροχιές του Άρη και της Γης ευθυγραμμίζονται κάθε 26 μήνες. Αυτή είναι η δεύτερη καθυστέρηση της αποστολής αφού η αρχική εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για το 2018.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.