ΕΠΙΣΗΜΟ: Πανδημία ο κορωνοϊός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Έκτακτη ανακοίνωση
11 Μαρτίου 2020 19:02
ΕΠΙΣΗΜΟ: Πανδημία ο κορωνοϊός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Σε έκτακτη ανακοίνωση προέβη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος κήρυξε επίσημα τον νέο κορωνοϊό COVID-19 ως πανδημία. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί πλέον περισσότερα από 118,000 κρούσματα σε 114 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Για την ιστορία, στη χώρα μας τα κρούσματα πλέον ανέρχονται στα 99, ενώ για τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μα θα παραμείνουν κλειστά.

Αναλυτικότερα, ο ΠΟΥ δήλωσε:

Ο ΠΟΥ αξιολογεί την εξάπλωση του ιού όλο το εικοσιτετράωρο. Ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα επικίνδυνα επίπεδα εξάπλωσης όσο και για τη σοβαρότητα, αλλά και για τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας.

Σε μια πιο καθησυχαστική νότα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, δήλωσε πως η εξάπλωση του ιού μπορεί ακόμα να ελεγχθεί. Συγκεκριμένα επισήμανε πως τόσο στην Κίνα όσο και την Νότια Κορέα η εξάπλωση δείχνει να επιβραδύνεται.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με τον ιο H1N1, ο οποίος είχε προσβάλει σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιο πληθυσμού.

Tags: