Η Κίνα έσβησε το post που άναψε φωτιές στη σχέση της με την Ινδία

Κορόιδεψε την κρίση κορωνοϊού της χώρας
03 Μαΐου 2021 10:42
Η Κίνα έσβησε το post που άναψε φωτιές στη σχέση της με την Ινδία

Ένα social media post ενός λογαριασμού που συνδέεται με την κυβέρνηση της Κίνας λίγο έλειψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ινδία, καθώς ειρωνευόταν τη δεύτερη για την κρίση κορωνοϊού μου μαστίζει τη χώρα.

Αναρτημένο στο κινεζικό Weibo, η εικόνα έδειχνε στα αριστερά μία εκτόξευση διαστημικού πυραύλου στην Κίνα και δεξιά τα θύματα COVID-19 που αποτεφρώνονται στην Ινδία, με το κείμενο να αναφέρει:

Άναμμα φωτιάς στην Κίνα VS Άναμμα φωτιάς στην Ινδία

Το post προήλθε από την Central Political and Legal Affairs Commission του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, έχοντας εκατομμύρια ακολούθους στο Weibo. Οι αντιδράσεις όμως από τους ίδιους του Κινέζους χρήστες ήταν σφοδρές και το post έχει πλέον σβηστεί.

Κρατήστε ψηλά τη σημαία του ανθρωπισμού αυτήν την περίοδο, δείξτε την υποστήριξή σας στην Ινδία και θέστε την κινεζική κοινωνία σε υψηλότερο επίπεδο ηθικής. – Hu Xijin, αρχισυντάκτης Chinese Global Times

Η Ινδία παλεύει να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα COVID-19 στη χώρα, με τα νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει. Την Κυριακή κατέγραψε 3.689 νέους θανάτους, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ενώ το Σάββατο κατέρριψε και το ρεκόρ για τα περισσότερα ημερήσια νέα κρούσματα με περισσότερα από 400.000.