Οι θεωρίες συνομωσίας περί 5G έχουν καταστρέψει 159 σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Οι θεωρίες συνομωσίας περί 5G έχουν καταστρέψει 159 σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι θεωρίες συνομωσίας περί 5G έχουν παγκόσμια απήχηση. Από τον Καναδά μέχρι την Ολλανδία, πολίτες επιτίθενται και βανδαλίζουν κεραίες 5G και τρομοκρατούν τους εργαζομένους των παρόχων τηλεφωνίας. Τα ηνία στην “αντίσταση” κατά του 5G μάλλον τα κρατά το Ηνωμένο Βασίλειο αφού έχει και τα περισσότερα περιστατικά επιθέσεων. Δε γνωρίζαμε όμως πόσο εκτεταμένο ήταν το φαινόμενο βανδαλισμών μέχρι τώρα.

H Βρετανική Αρχή Τηλεπικοινωνιών (Ofcom) αποκάλυψε πως μέσα στο 2020, δέχθηκαν επίθεση 159 επίγειοι σταθμοί 5G, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν για 170.000 ώρες συνολικά. Η Ofcom θεωρεί πως οι ζημιές έχουν προκληθεί από άτομα τα οποία πιστεύουν ανυπόστατους ισχυρισμούς περί σύνδεσης του 5G με τον κορωνοϊό.

Από την αρχή της χρονιάς πολλοί μη επιβεβαιωμένοι ισχυρισμοί κυκλοφορούν (σε σχέση με την πανδημία), κυρίως μέσω social media. Πριν από αυτό, υπήρχαν ψευδείς ισχυρισμοί πως η ακτινοβολία από το ηλεκτρομαγνητικό πεδία (EMF) των 5G σταθμών αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

Παρόλες τις καταστροφές, η ενσωμάτωση του 5G στα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά κανονικά και οι τέσσερις πάροχοι της χώρας έχουν ήδη εγκαταστήσει 3.000 σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι επιθέσεις σε πύργους 5G φαίνεται να έχουν πτωτική τάση. Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε πως οποιαδήποτε θεωρία περί σύνδεσης της 5G τεχνολογίας με τον COVID-19 δεν έχει καμία απολύτως απόδειξη, ενώ ο ιός εξαπλώθηκε και σε χώρες που δε διαθέτουν 5G υποδομές. Επιπλέον υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τον πανικό γύρω από το 5G για να εξαπατήσουν τον κόσμο πουλώντας προϊόντα που δήθεν προστατεύουν από το 5G. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την επιστήμη πίσω από το 5G εδώ.

7 σχολιο(α)