Ο MrBeast συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους YouTubers για να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα

“Είναι επιτέλους καιρός να κάνουμε κάτι για την κλιματική αλλαγή”
26 Οκτωβρίου 2019 10:25
Ο MrBeast συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους YouTubers για να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα

Μία από τις μεγαλύτερες ενέργειες συγκέντρωση χρημάτων λαμβάνει χώρα στο YouTube αυτή τη στιγμή, με πρωταγωνιστή ποιόν άλλον, το δημοφιλή φιλάνθρωπο Jimmy Donaldson ή αλλιώς MrBeast. Πάνω από 600 YouTubers όπως οι Ninja, Marques Brownlee, Marshmello, The Slow Mo Guys και άλλοι, σπεύδουν προς βοήθεια με στόχο τη συγκέντρωση $20 εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του έτους για να μπορέσουν να φυτευθούν 20 εκατομμύρια δέντρα. Μία ενέργεια η οποία περιγράφεται ως “η μεγαλύτερη YouTube συνεργασία όλων των εποχών”.

Αν δείτε λοιπόν τον αγαπημένο σας YouTuber να ανεβάζει video αυτές τις μέρες με hashtag #TeamTrees και σας ζητά να συνδράμετε στο σκοπό, να ξέρετε πως θα συμμετέχετε σε κάτι πραγματικά μεγάλο. Καταρχάς το YouTube δήλωσε πως θα καλύψει όλες τις χρεώσεις των μεταφορών χρημάτων των δωρεών που θα γίνουν στην πλατφόρμα. Σκοπός είναι ένα “κύμα” από videos τα οποία θα μπορέσουν να “ξεγελάσουν” τον αλγόριθμο του YouTube και να τοποθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα videos στο homepage και στα recommendations κάθε χρήστη με θέμα την κλιματική αλλαγή.

Θέλουμε να δείξουμε πως το YouTube δεν είναι μόνο μία γιορτή εντυπώσεων. Έχουμε πραγματική επιρροή και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. - MrBeast

Ο MrBeast συνεργάστηκε με την Arbor Day Foundation, μία εκ των μεγαλύτερων μη κερδοσκοπικών οργανισμών του κόσμου για την φύτευση και τη φροντίδα δέντρων. Τα δέντρα από το project του MrBeast θα ξεκινήσουν να φυτεύονται τον Ιανουάριο του 2020 με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβριο του 2022.

Ξέρουμε πως 20 εκατομμύρια δέντρα δε θα ανατρέψουν την κλιματική αλλαγή. Αλλά ο σκοπός εδώ είναι να τελειώσουμε τη δεκαετία με ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Είναι ένας δημιουργικός τρόπος να στείλουμε το μήνυμα στους πολιτικούς πως είναι επιτέλους καιρός να κάνουμε κάτι για την κλιματική αλλαγή. – Mark Rober, YouTuber και πρώην μηχανικός της NASA