Η Chelsea Manning ξανά στη φυλακή

"Καλύτερα να πεθάνω από πείνα παρά να καταθέσω"
17 Μαΐου 2019 11:32
Η Chelsea Manning ξανά στη φυλακή

Μία εβδομάδα κράτησε η ελευθερία της Chelsea Manning, πρώην αναλύτριας του Στρατού των ΗΠΑ, αφού η άρνησή της να καταθέσει εναντίον του Julian Assange και του WikiLeaks, οδήγησε το δικαστήριο να ορίσει νέο χρόνο φυλάκισης μέχρι να αλλάξει την απόφασή της. Κάτι που φαίνεται όμως πως η Manning δεν είναι καθόλου πρόθυμη να κάνει, αφού όπως δήλωσε στο BuzzFeed, προτιμά να πεθάνει από πείνα παρά να καταθέσει.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν αρκετά κακό άνθρωπο, δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σύστημα χειρότερο από την ιδέα πως θα πρόδιδα τις αρχές μου.

Η Manning εξασκεί το δικαίωμά της να παραμείνει σιωπηλή για την υπόθεση των WikiLeaks τη στιγμή που ο Assange οδεύει προς έκδοση στις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένας κύριος λόγος που η Manning επιλέγει να μην καταθέσει είναι πως κομμάτια της δίκης του WikiLeaks είναι σφραγισμένα και δε δίνονται στο κοινό. Οι Αρχές των ΗΠΑ βλέπουν την Manning ως ένα εργαλείο για να προσάψουν περισσότερες κατηγορίες στον Assange, ο οποίος μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει μόνο μία κατηγορία συνομωσίας για παραβίαση υπολογιστή, όσον αφορά τη βοήθεια που έδωσε στη Manning για να εξασφαλίσει απόρρητα έγγραφα.