Επίθεση στο WikiLeaks από το hacking group OurMine [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η πρόκληση του WikiLeaks βγήκε σε κακό
01 Σεπτεμβρίου 2017 13:18
Επίθεση στο WikiLeaks από το hacking group OurMine [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Νέα κυβερνοεπίθεση βρίσκει θύμα την πασίγνωστη σελίδα διαρροών WikiLeaks. Την ευθύνη ανέλαβε το hacking group “OurMine” με το επίμαχο κείμενο που ανάρτησαν στην παραβιασμένη σελίδα wikileaks.org .

Το μήνυμα των hackers αναφέρει πως η διεύθυνση του Wikileaks τους είχε προκαλέσει να παραβιάσουν την ιστοσελίδα ενώ η κολεκτίβα των Anonymous προσπάθησε να δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των μελών της ομάδας OurMine με σκοπό να συλληφθούν από τις αρχές.

Η OurMine έχει τεράστιο ιστορικό σε ηλεκτρονικά εγκλήματα αφού έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλά hacks που αφορούν λογαριασμούς CEOs μεγάλων εταιριών. Πέρυσι κατάφεραν να παραβιάσουν τo λογαριασμό του CEO του Twitter, Jack Dorsey στην ίδια του την πλατφόρμα. Άλλα μεγάλα hack συμπεριλαμβάνουν τον CEO της Google, Sundar Pichai, τους λογαριασμούς social media της HBO καθώς και τις ιστοσελίδες Variety και BuzzFeed.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 01/09 19:30]

Το WikiLeaks αρνείται πως οι servers του έχουν παραβιαστεί. Ειδικοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για περίπτωση DNS poisoning. Η επίθεση στοχεύει έναν DNS server και τον αναδιαμορφώνει για να κατευθύνει τους χρήστες σε μια νέα URL που φιλοξενείται σε άλλο server. Έτσι, οι χρήστες που προσπάθησαν να μπουν στο website του WikiLeaks, έγιναν redirect στο webpage που περιείχε το μήνυμα των OurMine.