Vive Cosmos | Το νέο standalone VR headset της HTC

Επενδύει στην ευκολία χρήσης
08 Ιανουαρίου 2019 08:03
Vive Cosmos | Το νέο standalone VR headset της HTC

Τα πρώτα VR headsets έρχονταν καλωδιωμένα με το PC, το οποίο αναλάμβανε την τροφοδότηση του headset με ρεύμα, ενώ και οι εφαρμογές έτρεχαν τοπικά στο PC. Αυτό έφερνε δυσκολίες στις κινήσεις των χρηστών και τα αυτόνομα VR headsets ήταν το επόμενο βήμα. Η HTC λοιπόν ανακοίνωσε στα πλαίσια της CES 2019, το νέο Vive Cosmos.

Δεν πρόκειται για το πρώτο standalone VR headset της εταιρίας, αφού την πρωτιά κατέχει το Vive Focus του 2017. Ωστόσο το Vive Cosmos υπόσχεται ευκολία χρήσης σε τέτοιο βαθμό, που οι χρήστες μπορούν να το κουβαλάνε μαζί τους όπου κι αν πάνε.

Διαπιστώσαμε πως πάνω από το 85% των πιθανών αγοραστών VR, πιστεύουν πως η ευκολία χρήσης και εγκατάστασης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αγοράζουν ένα headset. Πιστεύουμε πως το Cosmos θα κάνει το VR πιο εύκολα προσβάσιμο σε αυτούς που δεν έχουν επενδύσει στο VR ξανά, ενώ ταυτόχρονα θα είναι μία ανώτερη εμπειρία για τους VR enthousiasts. – Daniel O’Brien, Γενικός Διευθυντής HTC Vive America

Η HTC σκοπεύει να δώσει στην κυκλοφορία το developer kit του Vive Cosmos στις αρχές του 2019. Τιμή και  διαθεσιμότητα του headset θα ανακοινωθούν κάποια άλλη στιγμή μέσα στο έτος.