Tim Cook: Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι η καλύτερη

Υπερασπίζεται τη συμφωνία της Apple
21 Νοεμβρίου 2018 08:53
Tim Cook: Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι η καλύτερη

Η Apple πάντα περηφανεύεται για το γεγονός πως βάζει την ιδιωτικότητα των πελατών της πάνω από όλα, για αυτό το λόγο έχει βρεθεί στο στόχαστρο τελευταία, με την πρόσφατη απόφασή της να δεχθεί δισεκατομμύρια δολάρια από την Google, ώστε η μηχανή αναζήτησης της τελευταίας να έρχεται default στο Safari browser.

Μιλώντας σε συνέντευξη στην εκπομπή του HBO, Axios, ο Tim Cook υπερασπίστηκε αυτήν την απόφαση ισχυριζόμενος πως η μηχανή αναζήτησης της Google είναι και η καλύτερη.

Νομίζω πως η μηχανή αναζήτησης της Google είναι η καλύτερη. Κοιτάξτε τι έχουμε κάνει με τα όργανα ελέγχου που έχουμε ενσωματώσει. Έχουμε ιδιωτική πλοήγηση. Έχουμε έξυπνη αποτροπή tracking. Αυτό που έχουμε κάνει είναι να βρίσκουμε τρόπους να βοηθάμε τους χρήστες μας μέσα στη διάρκεια της μέρας τους. Δεν είναι κάτι τέλειο. Είμαι ο πρώτος που θα το πω. Αλλά βοηθάει σε πολλούς τομείς.

Ο Safari διαθέτει χαρακτηριστικά που αποτρέπουν ad trackers από το να ανιχνεύουν τις κινήσεις του χρήστη καθώς αυτός πλοηγείται από το ένα website στο άλλο, εξοργίζοντας τις διαφημιστικές εταιρίες, οι οποίες ισχυρίζονται πως αυτή η πρακτική της Apple τους κοστίζει εκατομμύρια. Παρόμοια πρακτική ακολουθεί και ο Firefox της Mozilla.