Απεργίες για τους Ευρωπαίους εργαζομένους της Amazon

Απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας
17 Ιουλίου 2018 08:40
Απεργίες για τους Ευρωπαίους εργαζομένους της Amazon

Οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon σε Γερμανία, Ισπανία και Πολωνία απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και προχώρησαν σε απεργία την ημέρα του Prime Day της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ωρών εργασίας, χωρίς αντίστοιχες αποδοχές, καθώς και την έλλειψη προστασίας τους όταν αυτοί αρρωσταίνουν.

Το μήνυμα είναι σαφές – όσο ο online γίγαντας γίνεται πλουσιότερος, εξοικονομεί χρήματα από την υγεία των εργαζομένων του. – Stefanie Nutzenberger, σωματείο εργαζομένων Verdi

Στην Ισπανία 1.800 εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία στις 16 του μηνός η οποία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, 18 Ιουλίου. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε έξι κέντρα της Γερμανίας απεργούν σήμερα, ενώ στην Πολωνία προχωρούν σε στάση εργασίας.

Ο online κολοσσός δεν κατηγορείται για πρώτη φορά για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, τραυματισμούς εργαζομένων και καταρρεύσεις λόγω εξάντλησης, με παρόμοιες διαμαρτυρίες  να πραγματοποιούνται σε Γερμανία και Ιταλία πέρυσι. Στις ΗΠΑ, το εθνικό συμβούλιο για την ασφάλεια στην εργασία ονόμασε την Amazon ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη να δουλεύεις.

Η Amazon δήλωσε τα εξής για τις νέες εξελίξεις.

Η Amazon είναι περήφανη που έχει δημιουργήσει πάνω από 130.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για καλές δουλειές με πολύ ανταγωνιστικό μισθό και πλήρη οφέλη. Ένας από τους λόγους που μπορούμε να προσελκύουμε τόσους πολλούς εργαζομένους είναι πως η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση ενός θετικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Χρησιμοποιούμε το Connections πρόγραμμα για να ρωτάμε κάθε μέρα τους συνεργάτες μας πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα, αναπτύσσουμε νέες διεργασίες και τεχνολογίες για να κάνουμε τους ρόλους των εγκαταστάσεών μας πιο εργονομικούς και άνετους για τους συνεργάτες μας και ερευνούμε κάθε κατηγορία η οποία μας γνωστοποιείται και διορθώνουμε τα κακώς κείμενα. Πιστεύουμε πως αυτή η δέσμευση στους συνεργάτες μας και η επιχειρησιακή τελειότητα είναι αυτό που κάνει την Amazon το πιο ελκυστικό μέρος να δουλεύεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια LinkedIn Top Companies List. Ενθαρρύνουμε τον οποιονδήποτε να έρθει και να δει ο ίδιος πως είναι να δουλεύεις σε ένα Amazon fulfillment center κάνοντας μία ξενάγηση – εγγραφείτε και μάθετε περισσότερα στο http://amazonfctours.com.