Διαστημοδρόμιο στην Ιταλία για την Virgin Galactic

Συνεργασία με δύο ιταλικές διαστημικές εταιρίες
07 Ιουλίου 2018 07:11
Διαστημοδρόμιο στην Ιταλία για την Virgin Galactic

Η Virgin Galactic  ανακοίνωσε τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός εμπορικού διαστημοδρομίου στα εδάφη του δυτικού γείτονά μας, της Ιταλίας. Μαζί με την Altec (της οποίας μερίδιο έχει η Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία) και την Sitael, η Virgin θα κατασκευάσει ένα κοσμοδρόμιο από το οποίο οι μελλοντικές εμπορικές και τουριστικές πτήσεις θα απογειώνονται.

Από την Αναγέννηση μέχρι τη σύγχρονη διαστημική επιστήμη, η Ιταλία ήταν πάντα το σπίτι μεγάλων καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών οι οποίες διαμόρφωσαν την ανθρώπινη εμπειρία. Πιστεύω πως το όραμα της Ιταλίας, το οποίο οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία, να παρέχει πραγματική ώθηση καθώς προσπαθούμε για το διάστημα για το όφελος της ζωής στην Γη. – Richard Branson, ιδρυτής του Virgin Group

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος απογείωσης αποκλειστικά διαστημικών οχημάτων από το μελλοντικό Grottaglie Spaceport, το οποίο θα εξυπηρετεί τόσο δημόσιες επιχειρήσεις της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, όσο και ιδιωτικές, εμπορικές διαστημικές πτήσεις. Αν όλα πάνε καλά, η Ιταλία θα είναι πιθανότατα η πρώτη χώρα στην ιστορία που θα στείλει άνθρωπο στο διάστημα ο οποίος θα απογειωθεί από ευρωπαϊκό έδαφος.