Η ζήτηση του iPhone X ίσως είναι μικρότερη του αναμενομένου για την Apple

Πιθανότητα για μείωση στην τιμή του
23 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Η ζήτηση του iPhone X ίσως είναι μικρότερη του αναμενομένου για την Apple

Η ζήτηση που είχε από την αγορά το iPhone X, ίσως να ήταν μικρότερη από αυτήν που περίμενε η Apple και αυτό ασχέτως από την καταπληκτική εμπορική πορεία του προϊόντος και το γεγονός ότι πιθανότατα η Apple θα παρουσιάσει αυξημένα έσοδα το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Αφού επιλύθηκαν κάποια κατασκευαστικά μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζε η Apple, η παραγωγή έφτασε τα επίπεδα της ζήτησης. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple από την KGI Securities Ming-Chi Kuo, η Foxconn κατασκευάζει και αποστέλλει καθημερινά 440.000 με 550.000 iPhone X εκ μέρους της Apple, μια τεράστια διαφορά από τα 50.000 με 100.000 τεμάχια πριν λίγους μήνες. Το εάν πρόκειται για καλή διαχείριση πόρων από μεριάς της εταιρίας ή μείωση της ζήτησης από το κοινό μένει να το δούμε.

Η αναφορά του Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι οι πωλήσεις του X θα μειωθούν ελαφρώς ή θα παραμείνουν ίδιες το πρώτο τέταρτο του 2018 και πως κάποιες περιοχές του κόσμου ακόμη αντιμετωπίζουν θέματα με την προμήθεια του τηλεφώνου. Σαν αποτέλεσμα η μειωμένη ζήτηση ίσως να οδηγήσει την Apple να αναθεωρήσει την τιμή του προϊόντος της που πολλοί θεώρησαν εξαρχής ως υπερτιμημένο.