Δυνατότητα voice chat στην Android και iOS εφαρμογή του Xbox

Περιορισμένη διαθεσιμότητα μέσω της beta έκδοσης
17 Δεκεμβρίου 2017 06:30
Δυνατότητα voice chat στην Android και iOS εφαρμογή του Xbox

Για πολλούς, η κοινωνική πτυχή τους gaming αποτελεί ρόλο κλειδί σχετικά με το κατά πόσο οι χρήστες θα απολαύσουν ή όχι το να καθίσουν μπροστά από μια τηλεόραση κάνοντας το επόμενο μεγάλο raid, πυροβολώντας μερικά zombies, ή προσπαθώντας τα πάρουν αυτό το πολυπόθητο chicken dinner. Όλες λοιπόν οι μεγάλες πλατφόρμες του σήμερα, προσφέρουν διαμέσου κάποιου τρόπου φωνητική συνομιλία, με τις Xbox, Playstation και Windows να φέρουν πλέον ενσωματωμένη δυνατότητα ομαδικών συζητήσεων. Η κατάσταση στο επιτραπέζιο λειτουργικό της Microsoft είναι ακόμη καλύτερη, με το πλήθος των third-party προγραμμάτων chatting να μην έχει τέλος.

Στο Xbox από την άλλη, εκτός της ενσωματωμένης επιλογής υπάρχει μόνο το Skype, με τους χρήστες σε σπάνιες στιγμές μη λειτουργίας της υπηρεσίας να καταφεύγουν σε λύσεις που απαιτούν ταυτόχρονη χρήση του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου (βλ. Discord). Εδώ έρχεται να δώσει - ένα κάπως περίεργο - τέλος η εταιρία προσφέροντας επιτέλους voice chat δυνατότητα μέσω της δικής της Xbox εφαρμογής σε iOS και Android συσκευές. Αν και πρόκειται για μια ακόμη έξτρα εφαρμογή, τα δεδομένα αποκαλύπτουν πως το σύνολο των χρηστών της Xbox κονσόλας έχουν ήδη εγκατεστημένη την Xbox εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ πλέον το πρόβλημα που τυχόν να αντιμετωπίζει ένας εκ του party δε θα αποτελεί καθολικό ζήτημα όλης της ομάδας, αφού ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κλήση κάνονας χρήση της εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο (με το ίδιο email, κωδικό και gamertag που έχει στην κονσόλα του).

Η διαθεσιμότητα της δυνατότητας αυτής αφορά για την ώρα κατ’ αποκλειστικότητα την Xbox Beta εφαρμογή, δεδομένης της δοκιμαστικής κατάστασης της λειτουργίας της. Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία της επίσημης διάθεσης της.