Η τεχνητή νοημοσύνη της Google έχει το υψηλότερο IQ 

Δε φτάνει όμως το IQ ενός εξάχρονου παιδιού

Η τεχνητή νοημοσύνη της Google έχει το υψηλότερο IQ

Μιλάμε καθημερινά για τεχνητή νοημοσύνη είτε υπό την έννοια της εκμάθησης μηχανής είτε ακόμα και υπό το πρίσμα των ψηφιακών βοηθών που έχουμε στα τηλέφωνά μας. Πόσο έξυπνη είναι όμως πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη και πως μπορούμε να το κάνουμε κατανοητό για εμάς;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cornell δημιούργησαν ένα IQ test ειδικά για τεχνητές νοημοσύνες και μέτρησαν την “ευφυία” της A.I. “Assistant” της Google, η οποία πέτυχε IQ σκορ 47.28 με δεδομένα του 2016. Αυτό την τοποθετεί λίγο πιο κάτω από το IQ ενός εξάχρονου παιδιού το οποίο κατά μέσο όρο βρίσκουμε στο 55.5. Ωστόσο αφήνει κατά πολύ πίσω τον ανταγωνισμό, αφού η Siri της Apple και η Cortana της Microsoft σκόραραν 23.9 και 31.98 αντίστοιχα. Η κινεζική Dumi της Baidu έφτασε το 32.92.

Το IQ ενός μέσου 18χρονου κυμαίνεται στο 97, κάτι που καθησυχάζει τουλάχιστον για την ώρα, αυτούς που ανησυχούν για τη γρήγορη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο να σημειώσουμε πως σε αντίστοιχη αξιολόγηση το 2014, η Assistant είχε IQ 26.5 και το Baidu 23.5, ενώ η Cortana 13.5.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load