Πούτιν: Όποιος τελειοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη θα εξουσιάσει τον κόσμο

Άμεση απάντηση από τον Elon Musk
05 Σεπτεμβρίου 2017 09:14
Πούτιν: Όποιος τελειοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη θα εξουσιάσει τον κόσμο

Η εποχή που τα κράτη ανταγωνίζονταν στον πυρηνικό εξοπλισμό ή στις διαστημικές τεχνολογίες φαίνεται πως έχει περάσει και έχει δώσει τη θέση της στην κόντρα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, σε δήλωσή του μπροστά σε ένα εκατομμύριο μαθητές τόνισε πως “όποιος ηγηθεί στην τεχνητή νοημοσύνη θα εξουσιάσει τον κόσμο” και πως το μέλλον ανήκει στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Πούτιν δε θέλει να δει κανένα να μονοπωλεί τον τομέα της AI και επανήλθε σε προηγούμενες δηλώσεις του πως η Ρωσία θα μοιραστεί τη γνώση της με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως έκανε και με την πυρηνική της τεχνολογία.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Έρχεται με κολοσσιαίες ευκαιρίες, αλλά και απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Όποιος γίνει ο ηγέτης σε αυτή τη σφαίρα θα γίνει ο ηγέτης του κόσμου. Αν γίνουμε εμείς ηγέτες σε αυτόν τον τομέα, θα μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας με ολόκληρο τον κόσμο, με τον ίδιο τρόπο που μοιραζόμαστε τις πυρηνικές μας τεχνολογίες σήμερα.

Ο Elon Musk έσπευσε να απαντήσει στο Ρώσο Πρόεδρο μέσω Twitter, λέγοντας πως ο ανταγωνισμός της AI σε εθνικό επίπεδο, είναι πιθανότερο να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μάλιστα, δε χρειάζεται καν την εμπλοκή εθνικόφρονων ηγετών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε από μόνη της να εκτοξεύσει ένα προληπτικό χτύπημα αν αποφάσιζε πως επιτιθέμενη πρώτη θα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.