Το Zeiss VR One φέρνει τα PC games στο κινητό

Μια καινοτόμα λύση από τη Zeiss σε συνεργασία με το SteamVR
30 Αυγούστου 2017 17:39
Το Zeiss VR One φέρνει τα PC games στο κινητό

Νέες λύσεις VR ανακοινώνονται συνέχεια και οι περισσότερες από αυτές κάνουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας όλο και πιο προσιτή. Μια νέα πρόταση κατέφθασε από την Zeiss η οποία ονομάζεται Zeiss VR One Connect και υπόσχεται VR gaming με την χρήση ενός κινητού τηλεφώνου, ενός VR headset και του υπολογιστή.

Η πλατφόρμα της εταιρίας χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και την μεγάλη επεξεργαστική του ισχύ για την δημιουργία (rendering) των γραφικών του SteamVR και στέλνει έτοιμη την εικόνα στην κινητή συσκευή η οποία την προβάλει στον χρήστη μέσω της ειδικής εφαρμογής. Ο χρήστης με την βοήθεια των αισθητήρων της συσκευής καθώς και των Bluetooth χειριστηρίων της Zeis κινείται μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Οι απαιτήσεις της εφαρμογής για το smartphone δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά η εταιρία ανέφερε ότι χρειάζεται ένα “πρόσφατο” μοντέλο.

Η Zeiss δημιούργησε δικό της VR headset το ποίο κοστίζει $99, ωστόσο, κατά τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι αναγκαίο για να γίνει η χρήση της εφαρμογής. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, πολλές είναι οι εταιρίες οι οποίες έχουν δηλώσει ότι δουλεύουν πάνω σε πλατφόρμες VR χαμηλού κόστους αλλά η λύση της Zeiss θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες. Φήμες θέλουν στον ανταγωνισμό να επανέρχεται ο γίγαντας Oculus με ένα νέο ασύρματο headset αλλά όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ελπίζουμε να δούμε στην IFA 2017 του Βερολίνου από σήμερα.